La Generalitat preveu un important increment d'aules confinades durant aquesta setmana

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, assegura que aquest augment serà conseqüència de les PCR que es faran entre el col·lectiu escolar

Pla mitjà d'un grup d'alumnes sortint de la seva classe amb les mascaretes posades
Ara com ara, a Catalunya hi ha 87 centres educatius amb afectacions per la Covid-19. | ACN

El departament de Salut de la Generalitat preveu que aquesta setmana, segona del curs escolar a Catalunya, hi hagi un increment important en el número d'aules i escoles afectades per la Covid-19. Així ho ha afirmat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, durant el programa especial 'El curs de la Covid', que TV3 ha emès aquest diumenge a la nit. La primera setmana del curs es va tancar amb 111 grups confinats de 87 centres afectats; unes xifres que suposen l'1,6% dels col·legis catalans.

El secretari general de Salut ha assegurat que les xifres dels primers dies de curs entren en les previsions de la Generalitat i que per a aquesta segona setmana es preveu la detecció de bastants més casos positius de coronavirus entre el col·lectiu escolar.  En l'entrevista, Ramentol ha assegurat que «aquesta setmana començarem a fer moltes més PCR en infants i és d’esperar que el número augmenti. Aquest augment no ens ha d’estranyar, perquè intensificarem la tasca diagnòstica en aquest col·lectiu». En aquest sentit, aquesta setmana comencen els cribratges massius (5.000 proves PCR en dos mesos) en escoles de les ciutats de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat.

Des del Departament també s'ha volgut aclarir a les famílies que si un fill està en un grup bombolla i un alumne del mateix dona positiu, l'endemà s'ha d'assistir a classe per realitzar una prova PCR i rebre les instruccions pertinents per part de la direcció de l'escola i de les autoritats sanitàries, que determinaran l'inici de la quarantena.

Mínimes hospitalitzacions d'infants a conseqüència de la Covid-19

En el context de tornada a l'escola, el cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Vall d’Hebron, Pere Soler, ha explicat a TV-3 que els infants amb Covid-19 que acaben hospitalitzats són mínims. En aquest sentit, ha assegurat que «de nens ingressats per culpa de la Covid-19 en tenim un. És un nen que està a intensius i que és de Mallorca. I ara, venint cap aquí, en portaven un altre des de l’Hospital Arnau de Vilanova». 

Pere Soler ha recordat que els nens diagnosticats amb coronavirus són, majoritàriament, asimptomàtics i que donen positiu en una PCR en entrar a l'hospital per fer-se altres proves.


Comentaris

envia el comentari