Guanya popularitat una nova cura 'miracle' per a la Covid que et porta de cap a l'hospital

Les alarmes van saltar després de diversos casos d'intoxicacions després d'ingerir aquestes solucions

Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus
Des de l'AEMPS asseguren que aquestes solucions no ajuden a prevenir el coronavirus | CatalunyaDiari

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus són molts els rumors sobre maneres d’evitar el contagi o fins i tot d’eliminar-lo del teu cos un cop estiguis infectat. Les possibilitats són diverses i algunes fins i tot trastocades, com el mateix president dels Estats Units, Donald Trump, recomanant els seus ciutadans que beguessin lleixiu per evitar contagiar-se del SARS-CoV-2.

Una altra solució que s’ha anat comentant i que alguns creuen efectiva són les solucions de diòxid de clor i de clorit de sodi (MMS). Moltes persones creien firmament que aquestes servien per prevenir el contagi o curar-se ràpidament si estàs infectat, però ara confirmen que aquesta teoria és falsa.

Salten les alarmes després de diversos casos d’intoxicacions

Ha estat l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) del Ministeri de Salut qui ha confirmat que aquest no és un remei que funcioni contra el coronavirus. Els experts asseguren que «no es recomana el seu consum en cap cas», ni per evitar un contagi ni tampoc per a superar la malaltia.

Encara que sembli evident que el diòxid de clor i el clorit de sodi poc podien fer contra aquest nou virus que amenaça el món, aquest anunci no s’ha fet en va. L’Institut Nacional de Toxicologia d’Espanya va informar sobre diversos casos d’intoxicacions on els pacients havien consumit aquestes solucions per intentar evitar la Covid-19.

Possibles símptomes després d’ingerir diòxid de clor o clorit de sodi

Els experts asseguren que el seu efecte és més aviat el contrari, ja que la seva toxicitat provoca una gran baixada de defenses en aquells qui la proven. Els símptomes després del seu consum poden ser nàusees, un fort dolor abdominal, vòmits, diarrea, intoxicacions, fallo renal i metahemoglobinèmia.

És per aquesta raó que l’AEMPS recomana en tot moment seguir les indicacions del Ministeri de Salut i dels professionals sanitaris que treballen diàriament amb el virus. Així, i mentre se segueix buscant una vacuna que arribi al més aviat possible, les autoritats segueixen recomanant l’ús de mascareta, distància social i evitar estar amb grups nombrosos de persones. I si has quedat contagiat de coronavirus, el millor és fer aïllament i consultar el centre mèdic pertinent pels possibles dolors que aquest pugui causar. Una cosa és segura: la recepta no inclourà diòxid de clor.


Comentaris

envia el comentari