Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla, el 8 de juliol del 2021

Els experts avisen: La 'Flurona' arribarà segur a Espanya

La 'flurona' és una infecció doble de coronavirus i grip, el primer cas de la qual es va detectar a Israel

Primer va ser la Covid, després en van ser les variants i ara és la barreja de coronavirus i grip. El virus evoluciona cada dia que passa i bona prova d'això és el sorgiment de 'flurona', una infecció de coronavirus i grip alhora. El primer cas es va detectar a Israel en una dona de 30 anys embarassada i no vacunada. Tot i això, els símptomes eren lleus.

I ara què? Un altre cop a començar de 0? És normal fer-se aquesta pregunta. El cas és que els experts, com l'especialista en malalties infeccioses Robert Güerri, asseguren que hem d'estar molt alerta. Doncs segons ell arribarà «segur» a l'Estat espanyol. Entrevistat a 'Catalunya Ràdio', l'expert ha explicat que el coronavirus i la grip són dos virus que «circulen i poden coexistir».

Tot i això, Robert Güerri té una cosa clara: no vol fer pronòstics. Doncs com ja va passar amb el sorgiment d'Òmicron, els tècnics prefereixen esperar l'avenç dels esdeveniments. «Hem de veure l'impacte real que té i comprovar què passa quan tots dos els dos virus s'ajuntin i circulin de manera intensa», diu.

Aeroport de Mallorca amb molts passatgers el juliol de 2021
Són dies de gran moviment a Espanya i creix la circulació del virus. | GTRES

Sí, 'flurona' arribarà a Espanya

Si algú tenia dubtes, aquí en té la resposta. Com ja va passar amb Delta i Òmicron, la nova barreja de coronavirus i grip té tots els números per arribar a Espanya. Ho confirma Robert Güerri, que també explica que «ara mateix no hi ha risc de col·lapse als hospitals».

Un alleugeriment que té en «l'efecte de la vacuna» la seva resposta. Tot i així, segons l'expert, la situació podria anar a «pitjor» després de Nadal. «En els propers 10 dies veurem el pic d'Òmicron», insisteix Güerri mentre, alhora, avisa: «És un moment clau, actualment estem creuant dues onades, la d'Òmicron i la de Delta».

Màxima incertesa per 'flurona'

Els experts no s'aventuren a fer grans pronòstics. No ho fa Güerri ni ho fan altres. De moment, 'Flurona' és una gran desconeguda. Si bé és cert que és normal que dos virus puguin confluir entre ells, també ho és que no se sàpiga quin serà l'impacte real de la combinació de Covid i grip.

Primer pla de la panxa d'una dona embarassada
El primer cas de 'flurona' es va detectar en una dona embarassada. | Pixabay
 

No se sap, bàsicament, perquè mai no s'han ajuntat. Per això, la recepta és clara: hem de continuar estant «alerta» i no abaixar la guàrdia.

Sense anar més lluny, les autoritats sanitàries d'Israel —on s'ha detectat el primer cas de 'Flurona'— tenen clar que no és un fet aïllat. Insisteixen que segur que hi haurà més casos durant les pròximes setmanes.

Per més inri, ara l'expert Robert Güerri insisteix en el fet que 'Flurona' arribarà a l'Estat espanyol.