Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home refredat

El signe d'Òmicron que arriba fins i tot abans de tenir símptomes

Els símptomes d'Òmicron són molt similars als d'un simple refredat

Els temps canvien i el curs de la pandèmia també ho fa. Doncs passa el temps i la covid-19 continua adaptant-se i sobrevivint. Òmicron n'és el clar exemple. Una variant del coronavirus menys mortal, però encara més contagiosa que les conegudes anteriorment.

Per això, després de Nadal i la nit de Cap d'Any, haurem d'activar totes les alertes. Qualsevol símptoma de positiu de covid s'haurà de detectar i actuar amb màxima celeritat. I compte, perquè ara els experts han descobert un nou símptoma d'òmicron: l'afonia o la veu ronca.

Segons explica 'The Sun', la majoria d'experts coincideixen que els símptomes d'òmicron són molt similars als d'un refredat normal. I és que l'impacte d'òmicron s'ha demostrat molt més lleu que en altres formes de covid-19.

Un home amb mascareta mirant per una finestra
Espanya aposta per quarantenes per combatre òmicron | GTRES

Això sí, símptomes clàssics dels refredats com el mal de coll o la veu ronca ens han de posar en alerta: doncs ens poden indicar que tenim covid.

Òmicron i la seva constant amenaça

Ara tot es veu molt més clar. Com a mínim, així ho va assegurar Pedro Sánchez just abans de Nadal. El president del Govern espanyol va rebutjar imposar grans restriccions a Espanya davant l'amenaça d'òmicron.

Prenent tan sols la decisió de tornar a imposar les mascaretes al carrer, el màxim responsable de l'executiu espanyol va deixar clar que l'impacte d'òmicron «només» es veuria reflectit en un 'boom' de contagis. Doncs els experts i les dades asseguren que les hospitalitzacions, els ingressos i les morts són molt menors amb òmicron.

Imatge d'un home dormint
La fatiga, un dels símptomes més clars d'òmicron | LND

Els símptomes d'òmicron: hem d'estar alerta

I és que el que no podem fer és abaixar la guàrdia. La pandèmia ens ho continua demostrant. Quan ens creiem ja a la riba, una nova onada ens retorna al punt 0. Així va ser al principi amb òmicron, variant sorgida a Sud-àfrica.

Van ser diversos els experts que, atemorits davant el nou descobriment, no van dubtar a encendre totes les alarmes. Alguns fins i tot van assegurar que òmicron tenia la capacitat de «reiniciar» la pandèmia, ja que no se sabia quin seria el seu efecte sobre les persones vacunades.

Al final, es va quedar a mig camí. Això sí, les alertes han d'estar totes enceses. I com ho podem fer? Doncs sabent el màxim de coses possibles sobre òmicron.

Més enllà de saber que és molt més infecciosa que les altres variants, també sabem el ventall de símptomes que provoca. Entre els quals hi ha els mals musculars, la fatiga, la picor a la gola, les suors nocturnes, el mal de cap i el malestar general.

Altres experts apunten a altres símptomes com la secreció nasal i els esternuts. Sigui com sigui, tots són símptomes que s'assemblen molt als d'un refredat. Per tant, cal estar més alerta que mai i actuar ràpidament en cas de comprovar que podem ser portadors del virus.