YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els experts catalans avisen: Nadal és «perillosíssim»

Bonaventura Clotet diu que els antivacunes «s'equivoquen» i Prats avisa del risc d'encadenar contagis per festes

Imatge d'una taula parada per fer un àpat durant les festes de Nadal
Bonaventura Clotet diu que els antivacunes «s'equivoquen» i Prats avisa del risc d'encadenar contagis per festes | Pixabay

Els experts en la pandèmia de coronavirus defensen la utilitat de les vacunes que es començaran a administrar a Catalunya, si arriben el 27 de desembre, tal com està previst, però avisen del risc de contagis durant les festes de Nadal. 

En una entrevista a 'La Marató' de TV3 i Catalunya Ràdio, Bonaventura Clotet, Antoni Trilla, Carla Prats i Oriol Mitjà han defensat la necessitat de prendre mesures de precaució per evitar una nova onada després de festes. «Nadal és perillosíssim», ha dit Mitjà, que veu «raonable abandonar la idea de celebrar-lo». Prats ha avisat que les festes són com «tres ponts encadenats» durant els quals contagis no detectats del 24 o el 25 «es van amplificant» en noves reunions el 31 o per Reis.

Preguntats per les vacunes, tots els experts han destacat la seva importància, tot i que tant Bonaventura Clotet com Antoni Trilla han remarcat que l'ús de la mascareta i d'altres prevencions serà necessari durant molt de temps. «Anirem a vacunar-nos amb mascareta i sortirem amb mascareta, queden molts mesos al davant», ha avisat Trilla.

«La gent reticent a vacunar-se s'equivoca», ha afegit Bonaventura Clotet, que ha dit que a hores d'ara no hi ha evidències de noves soques del virus amb mutacions que siguin resistents a les vacunes.

Segons ha dit, una persona vacunada pot infectar-se, i per tant haurà de portar mascareta i evitar riscos innecessaris, però tindrà un pronòstic més favorable. «La vacuna evita la progressió cap a la malaltia greu i la mort», ha remarcat Bonaventura Clotet.

Vergés diu que Catalunya vacunarà des del 27 de desembre «si arriben» les dosis

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha afirmat aquest diumenge que Catalunya començarà a vacunar contra la Covid-19 diumenge vinent 27 de desembre «si arriben» les dosis.

«Quan comenci l'estratègia de vacunació, confio que la gent assumirà que la vacuna és una cosa molt positiva, que dona esperança», ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

Així i tot, ha destacat la importància de continuar investigant sobre la Covid-19, «perquè la vacuna segurament no serà suficient», motiu pel qual ha demanat participar en La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que se celebra aquest diumenge i està dedicada al coronavirus.


Comentaris

envia el comentari