Pla curt del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en un acte a Coma-ruga

El Govern avisa: S'esperen anys molt complicats pel treball a Catalunya

El conseller de Treball alerta que el teletreball no es pot convertir «en una nova forma de precarietat»

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha alertat que el mercat de treball a Catalunya pot patir els efectes de la pandèmia durant força temps. «Superarem la pandèmia, però passarem un o dos anys complicats en el mercat de treball. Crec que és ser honest dir-ho», ha avisat aquest diumenge El Homrani en una entrevista a Catalunya Ràdio amb motiu de la Marató. 

«A partir d'aquí, hi ha canvis que han vingut per quedar-se i un d'ells és el teletreball, que hem vist que ens permet ser molt més eficients i tenir una organització del temps més clara», ha continuat el conseller de Treball, que també ha advertit, però que el teletreball no es pot convertir «en una nova forma de precarietat».

«El que toca en el futur és equilibrar el teletreball amb el treball presencial, aprofitar les seves potencialitats i ser conscients dels seus perills», ha reflexionat en veu alta El Homrani. En paral·lel, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha agraït la tasca de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio –enguany dedicada a la lluita contra la covid-19- i ha reconegut que el voluntariat s'ha hagut de repensar absolutament enguany per les restriccions. 

«Tot i això, hi ha hagut més implicació que mai, amb xarxes informals de voluntaris a barris i pobles», ha aplaudit El Homrani. «Estem tots molt cansats. És normal, després de 10 mesos de pandèmia. I per això necessitem un horitzó», ha conclòs el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies.

Els consellers se sumen a la campanya de La Marató dedicada a la Covid-19

Els 13 consellers de la Generalitat s'han sumat a la campanya de promoció de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que ha començat a les 8.00 d'aquest diumenge i que aquest any està dedicada a la Covid-19.

A tuits que ha recollit Europa Press, els consellers han demanat participar en aquesta iniciativa solidària amb donacions: aquest any s'incentiva fer-les per canals telemàtics com Internet, transferència, Bizum i caixers automàtics. A les 10.00 hores d'aquest diumenge, el comptador de donacions de la Marató se situava en els 164.802 euros.

Vergés diu que Catalunya vacunarà des del 27 de desembre «si arriben» les dosis

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha afirmat aquest diumenge que Catalunya començarà a vacunar contra la Covid-19 diumenge vinent 27 de desembre «si arriben» les dosis.

«Quan comenci l'estratègia de vacunació, confio que la gent assumirà que la vacuna és una cosa molt positiva, que dona esperança», ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

Així i tot, ha destacat la importància de continuar investigant sobre la Covid-19, «perquè la vacuna segurament no serà suficient», motiu pel qual ha demanat participar en La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que se celebra aquest diumenge i està dedicada al coronavirus.