Experts asseguren que la contenció al Segrià no ha estat efectiva

Remarca que hi ha un alt nombre de positius, transmissió comunitària i un sistema sanitari «al límit»

Una dona demana als polítics que donin la cara, en un cartell que ha portat a la concentració a Lleida en contra de l'enduriment del confinament a Lleida i set municipis més del Segrià
Afirma que l'Hospitalet no està igual que el Segrià i fa una crida a reforçar la vigilància i el seguiment | ACN

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, constatava aquest diumenge que el confinament al Segrià és «més però encara selectiu», alhora que subratllava que hi ha un alt nombre de positius, transmissió comunitària i un sistema sanitari «al límit».

«La contenció no ha estat efectiva», afegia Trilla, que ha volgut mostrar tot el seu suport als ciutadans i als professionals sanitaris. «Cal treballar tots junts per controlar el virus», ha conclòs.

L'enduriment del confinament és "l'única mesura" que pot ajudar a Lleida

Antoni Trilla defensa que l'enduriment del confinament és «l'única mesura» que pot ajudar a millorar la situació de Lleida i ha lamentat l'«embolic» judicial. «Hi poden haver detalls jurídics però s'han d'intentar resoldre tenint en compte l'objectiu principal», deia en declaracions a Catalunya Ràdio.

Trilla considera que «tothom hauria d'anar en la mateixa direcció» i espera «que no s'afegeixi més embolic a l'embolic epidemiològic». 

«És l'única mesura que pot ajudar ara»

Trilla ha assegurat que «es veia venir des de feia uns quants dies» que la situació de Lleida empitjoraria. Sobre si s'han pres tard les mesures, ha valorat que «s'ha intentat fer una mica més de cirurgia». «Realment és l'única mesura que pot ajudar ara a apaivagar el ritme de transmissió», ha dit sobre l'enduriment del confinament.

Ha afegit però que també «s'ha de millorar» la capacitat de fer proves i totes les etapes per aconseguir un veritable control dels brots, ja que ha lamentat que «probablement ha fallat» a Lleida.

En aquest sentit, ha dit que l'augment de casos a l'Hospitalet «posarà a prova les capacitats» i ha apel·lat a actuar «tan ràpidament com es pugui» i a fer un «esforç extraordinari». 

Ha afegit que a Barcelona també s'està «al límit»: «Estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda». En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat individual per al compliment de totes les mesures de seguretat i a la de les administracions, ja que ha assegurat que «no val deixar-ho tot en mans dels ciutadans».


Comentaris

envia el comentari