Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Anlàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori

Experts detecten una síndrome molt poc comuna i potencialment mortal en infants amb coronavirus

És un estudi d'un Institut Científic de Suècia i una universitat de Roma

Anlàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori
La investigació es va basar en la comparació de les mostres de sang de 13 pacients amb MIS-C amb 28 amb malaltia de Kawasaki   | EFE

Dia rere dia apareixen nous estudis relacionats amb la Covid-19. En aquest cas, els investigadors del 'Karolinska Institutet and Science for Life Laboratory' de Suècia i la Universitat Tor Vergata de Roma han detectat una síndrome inflamatòri potencialment mortal en nens amb Covid-19. L'estudi posa de manifest una resposta inflamatòria dels infants, diferent de la malaltia de Kawasaki i de la Covid-19 severa, registrant així una síndrome inflamatòria multisistèmica.

La investigació, publicada a la revista cientígica Cell, es va basar en la comparació de les mostres de sang de 13 pacients amb MIS-C, la síndrome inflamatòria detectada, tractats a l'Hospital Universitari Karolinksa d'Estocolm i l'Hsopital Infantil Bambino Gesú a Roma, amb les mostres de 28 pacients amb malaltia de Kawasaki. A més, també es van incloure mostres de nens amb símtpomes lleus de coronavirus.

Segons els experts, els resultats mostren que la «MIC-S és realment una afecció inflamatòria diferent de la malaltia de Kawasaki, tot i tenir algunes característiques compartides. La hiperinflamació i la tempesta de citocines detectades en nens amb MIS-C també és diferent de l'observada en pacients adults amb Covid-19 aguda i greu».

L'estudi explica que quan es va comparar la MIS-C amb altres estats inflamatoris es va observar una freqüència diferencial de poblacions de cèl·lules immunitàries específiques, citocines inflamatòries i quimiocines en la sang. D'aquesta manera, es va arribar a la conclusió que els nens que van desenvolupar MIS-C no tenien anticossos lgG contra el coronavirus del refredat comú. 

 

Un pas més per la investigació de la Covid-19

Els investigadors assenyalen que «hi ha una necessitat urgent de comprendre millor per què una petita minoria de nens infectats amb SARS-CoV-2 desenvolupen MIS-C, i estem afegint una peça al trencaclosques. Un millor coneixement de la patogènia és important per al desenvolupament de tractaments òptims que puguin esmorteir la tempesta de citocines i, amb sort, salvar vides, així com per al desenvolupament de vacunes per evitar casos de MIS-C provocats per la vacunació».

D'altra banda, els científics van detectar autoanticossos que es dirigeixen a les pròpies proteïnes del cos i que poden contribuir a la patogènesi de la MIS-C. Alhora investiguen els factors de risc genètics per desenvolupar MIS-C després de la infecció de coronavirus.