La mascareta, obligatòria a partir dels 6 anys en totes les escoles i instituts de Catalunya

Així ho ha confirmat a Catalunya Ràdio el director de Centres Públics

Diversos nens amb mascareta en una atracció de color blau amb les mans a l'aire
Tots els alumnes a partir de 6 anys hauran de portar la mascareta als centres escolars | cedida

La mascareta serà obligatòria a partir dels 6 anys en totes les escoles i instituts de Catalunya, amb el nou curs que començarà dilluns. Així ho ha confirmat a Catalunya Ràdio el director de centres públics, Josep González Cambray. Cal mencionar que, fins ara, la posició del departament d'Ensenyament era que la mascareta seria un requisit allà on la situació epidemiològica ho requereixi. 

El Procicat ha aprovat aquest dimecres al matí l’actualització de les darreres mesures sanitàries anunciades en l’àmbit educatiu, de cara a l’inici del curs escolar el pròxim dilluns 14 de setembre. Una de les mesures destacades és que els alumnes de primària també hauran de dur mascareta, tenint en compte que es tracta del començament de curs i l'alumnat encara no prové d'un grup estable. Passades les dues primeres setmanes, es revisarà l'obligatorietat a partir dels 6 anys i es determinarà en funció del territori i de l'estat de la pandèmia.

Nous símptomes relacionats amb la Covid-19

Tots els dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l’obligatorietat de dur o no mascareta. També s'han actualitzat els símptomes de covid-19, que són la febre per sobre de 37.5, la tos, la dificultat per respirar, el mal de coll, el refredat nasal, la fatiga, el dolor muscular i el mal de cap, el mal de panxa amb vòmits o diarrea i la pèrdua d'olfacte o gust. Ara bé, com que el mal de coll i el refredat amb o sense mocs són molt comuns, només s'haurien de considerar símptomes potencials de covid-19 si també hi ha febre o altres manifestacions.

Entre la resta de mesures aprovades pel Procicat elles també destaca que, sempre que sigui possible, les reunions entre el centre i les famílies o els claustres de professors hauran de ser telemàtics. Només seran presencials de forma excepcional i en grups inferiors a 10 persones.

També s’ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre, segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos.


Comentaris

envia el comentari