Confinen quatre barris de Palma davant l'alarmant augment de casos de Covid-19

La conselleria de Salut de les Illes Balears consideren la gran densitat de població com el principal factor de transmissió

Passatgers amb maletes sortint de l'Aeroport de Palma de Mallorca amb palmeres darrere i un autobús
El Govern de les Illes Balears ha decidit confinar quatre barris de Palma a conseqüència de la Covid | Europa Press

Els confinaments segueixen multiplicant-se amb l'arribada de la tardor, i són molts els experts que ja consideren que l'alarmant nivell de contagis ens situen ja en una segona onada de Covid-19. Després que ahir mateix el govern d'Aragó anunciés el confinament perimetral i el retrocés del municipi saragossà d'Eixea a Fase 2, ara el Govern de les Illes Balears també s'ha sumat a la mesura, amb el confinament de quatre barris de Palma. 

L'alarmant increment de casos obliga a confinat quatre barris de Palma

En concret, segons ha informat la consellera de Salut i Consum de les Illes, Patricia Gómez, la mobilitat patirà restriccions als barris de Son Gotleu, Can Capes, Soledat Nord i la meitat del de Son Canals, on el nivell de casos detectats és molt important.

Gómes, acompanyada per l'alcalde de Palma, José Hila, ha destacat que «l'alta densitat de població» podria ser una de les causes principals de la transmissió comunitària del virus. Les restriccions no afectaran, però, als desplaçaments per motius laborals, educatius o sanitaris. 

Eixea, a Saragossa, retrocedeix a Fase 2 de desescalada

En el cas de la ciutat d'Eixea, el govern d'Aragó va anunciar ahir que la decisió s'aplicaria fins que la situació epidemiològica «ho permeti». En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Sira Ripollès, va anunciar que la incidència de casos «es concentra a la localitat i en espais festius», i ha insistit que la limitació de la mobilitat «pot reduir l'expansió» de la malaltia. 

A Catalunya, preguntat sobre un possible confinament en els pròxims dos mesos a Catalunya, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va descartar aquesta opció, però no ha volgut pronunciar-se més enllà d'aquest termini, ja que la situació pot variar considerablement al llarg de la tardor. 


Comentaris

envia el comentari