Una boda provoca 3 morts i més de 140 contagis per coronavirus

A la celebració nupcial tan sols hi havia 65 persones

Imatge d'una boda, amb el nuvi i la núvia
Multitud de persones que no van assistir a les noces també van quedar infectats | Pixabay

Unes noces celebrades a Millinocke, a l'Estat de Maine, al nord-est dels Estats Units, va provocar un brot massiu de coronavirus, arribant, fins i tot, a persones que no van assistir a l'enllaç. Els Centres per al Control i Prevenció de Malalties van registrar que 22 persones que van assistir a les noces van donar positiu per Covid-19, generant nombrosos brots secundaris i terciaris que van resultar en un contagi d'almenys 147 persones en total.

A la celebració nupcial de Millinocket hi havia unes 65 persones. Pocs dies després, funcionaris dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties de Maine, van informar que s'estava estudiant un brot de 53 casos de covid-19 associats a les noces, apuntant que una persona, que no havia assistit a les noces, va morir per coronavirus.

Tres dies més tard, van informar que el brot havia pujat a 60 casos, dels quals 22 van ser casos primaris, 14 van ser secundaris i es van donar en persones que no van ser a l'enllaç, però van ser contagiats per algun dels casos primaris, i 24 van ser casos terciaris. Amb tot, es va informar també que el brot s'havia propagat a una residència i a una presó de l'estat.

Després d'una setmana, aquest brot ja suma 147 casos, havent-se registrat dues morts més. Amb relació al brot en la presó, situada a més de 350 quilòmetres de distància, s'han donat 72 casos: 46 en interns, 19 en treballadors i 7 en familiars d'aquests. Els 16 casos en la residència van ser provocats per un cas secundari, és a dir, un treballador que va ser contagiat per una persona que va anar a les noces.

Els infectats tenen entre 4 i 98 anys, amb una edat mitjana de 41

Tanmateix no s'ha informat si el brot va ser ocasionat per una o més persones infectades que van acudir a les noces. Les persones infectades tenen entre quatre i 98 anys, amb una edat mitjana de 41, segons informa la 'CNN'.

Interrogats sobre la raó d'haver reunit a més de 50 persones, xifra que l'Estat permet com a màxim nombre de participants en un esdeveniment, els amos del club privat on va tenir lloc les noces van dir que havien malinterpretat la norma. Van creure que el límit era de 50 persones per saló, en comptes de 50 persones com a número total per esdeveniment.


Comentaris

envia el comentari