El Banc Sabadell, objecte de desig de BBVA i Santander

La fusió entre CaixaBank i Bankia ha estimulat els moviments al sistema bancari espanyol | Les accions del Sabadell han pujat més d'un 20% en borsa des de divendres

Primer pla del president del Banc Sabadell, Josep Oliu, amb la mà davant la boca
Segons diverses fonts, el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, s'hauria reunit amb els seus homòlegs del BBVA i del Santander. | ACN

Les avançades negociacions de fusió de CaixaBank i Bankia han estimulat la resta de bancs espanyols i els moviments entre entitats han començat. I el Banc Sabadell és objecte de desig de dos grans bancs espanyols, el BBVA i el Santander. Així, des del passat divendres, les accions del banc que presideix Josep Oliu s'han disparat més d'un 20%, alimentant d'aquesta manera la possibilitat de moviments.

Així, segons explica el digital 'OK Diari', els presidents del BBVA, Carlos Torres, i del Banc Sabadell, Josep Oliu, han iniciat converses preliminars de cara a una possible fusió entre ambdues entitats. Segons el mitjà, citant fonts coneixedores de la situació, ambdós presidents han parlat directament i han donat el vistiplau als seus equips perquè continuïn durant les pròximes setmanes.

Aquestes converses preliminars entre les dues entitats seran decisives per saber si la situació desemboca en una negociació formal de fusió o no. En aquest sentit, però, el mitjà assegura que no hi ha cap exclusivitat i que altres bancs podrien entrar en l'equació.

El Santander també sondeja l'opció de fer-se amb el Sabadell

En aquest sentit, també han sorgit rumors que el Banc Santander podria fer el pas per absorbir el Banc Sabadell. Fonts del sector citades pel diari 'Ara', l'opció de l'entitat de Josep Oliu és fusionar-se amb un dels dos grans bancs, ja que consideren que adquirint altres entitats més petites no en tindria prou per remuntar la seva posició al mercat, molt tocada per l'actual situació de crisi provocada pel coronavirus i l'afectació del Brexit a TSB, la seva filial britànica.

En aquest sentit, fonts citades pel rotatiu català, asseguren que Ana Botín, presidenta del Santander, i Josep Oliu s'han reunit diverses vegades amb aquest tema sobre la taula. La voluntat del banc d'origen càntabre és desplegar-se a Catalunya, on no té la implantació desitjada, i l'opció del Banc Sabadell seria una ideal, pel negoci que treballa al banc d'origen català —particulars i pimes— i perquè no suposaria un tancament massiu d'oficines.

Caldrà veure com evoluciona les converses del Sabadell amb els seus pretendents, en una operació que té el seu horitzó posat durant el primer semestre, una vegada s'hagi tancat la fusió entre CaixaBank i Bankia.


Comentaris

envia el comentari