Un positiu obliga a confinar un curs d'un institut privat de Barcelona

Els alumnes i professors del curs han estat eviats a casa

Un professional sanitari pren la temperatura a una dona abans de realitzar la prova PCREls alumnes han estat enviats a casa pel positiu d'un company de l'institut | EP

Els brots escolars ja han arribat. Si Barcelona comunicava aquest dimecres al matí que ja havien detectat positius entre el personal docent de 7 centres de la ciutat comtal, ara 'El Periódico' ha tret a la llum que els alumnes i professors de la Benjamin Franklin School barcelonina han estat enviats a casa per un positiu de coronavirus

L'escola privada ubicada a la Bonanova es de les poques que ja havia tornat recentment a l'activitat, les altres ho faran el dia 14, i segons indiquen, el positiu ha estat detectat en un alumne de batxiller. Concretament, el positiu ha obligat a confinar als alumes de segon de batxillerat i als seus professors, i en conseqüència, els de primer també han estat enviat a casa al quedar-se sense docents. Segons ha informat el centre, les classes seguiran de manera virtual. 

Un total de 7 escoles de Barcelona ja tenen positius

A més, el Consorci d’Educació de Barcelona ha reconegut aquest dimecres que ja hi ha set centres on s’ha detectat algun cas positiu de Covid-19. En roda de premsa, el president de l'entitat ha assegurat que no s'està en «perill» però ha explicat també que «enguany els centres educatius s'hauran d'acostumar a conviure amb el virus». 

A part, el 40% dels centres educatius a Barcelona ha demanat fer servir espais exteriors i equipaments municipals per tenir més espai per fer la seva activitat aquest curs 2020-2021. Segons ha explicat el Consorci, fins a aquest dimecres s'han rebut 129 peticions d'ús d'espai a l'aire lliure i 32 en equipaments municipals.

D'aquestes, se n'han resolt favorablement una cinquantena i es treballa per fer el mateix amb la resta. Alguns exemples d'espais confirmats són l'ús de la Plaça de la Mercè per part de l'Escola Drassanes o l'Espai Jove Casa Sagnier i els Jardins d'Enric Sagnier per part de l'Institut Montserrat. La majoria de les sol·licituds són per fer-hi activitats complementàries, com pot ser el pati.

«De moment el que sabem és que bàsicament no són per a activitats lectives», ha matisat el tinent d’alcaldia de d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident del Consorci, Joan Subirats. Per ara s'ha confirmat la disposició dels espais a 50 dels prop de 160 centres que han fet demandes específiques. «S'està treballant perquè avui mateix o demà tinguem els 160 centres ja concretats», ha dit.


Comentaris

envia el comentari