Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´una noia posant-se crema solar i al costat una imatge d´un protector solar de 50

Els experts expliquen què significa el número de la crema solar: molts al·lucinen

Es tracta d'una dada que moltes vegades pot passar desapercebuda

Si llegim o sentim la paraula 'estiu' és inevitable que ens vinguin moltes coses al cap. Anar de vacances, fer sortides i escapades o fer plans com anar la platja i prendre el sol, per exemple, en són alguns.

Tot i això, i independentment del pla, és important tenir en compte les altes temperatures. El millor que podem fer és protegir-nos del sol, i això implica tenir en compte alguns factors a l'hora d'aplicar-nos la crema. Vegem-los a continuació.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El que has de saber sobre les cremes de protecció solar

Amb l'arribada de l'estiu el que ens ve més de gust és passar-nos el dia en remull. Per això, la millor opció que tenim a mà és anar a la platja o la piscina (si tenim la sort de viure a prop, és clar). Ara bé, fer aquests plans també implica tenir altres coses en compte.

La més important, sens dubte, és la de protegir-nos del sol. Encara que hi hagi ocasions en què se'ns oblida posar-nos crema solar, la veritat és que és un hàbit que mai no hauríem de passar per alt, especialment tenint en compte que afecta la nostra salut.

Recordem que el melanoma, conegut també com a càncer de pell, és una de les malalties que està experimentant un major augment de casos. Només a Espanya, més de mil persones van morir per aquesta causa l'any passat.

Muntatge d'una persona mirant al sol junt a un termòmetre
Durant les altes temperatures, és important cuidar i protegir la nostra pell amb cremes solars | Getty Images

No obstant això, hi ha circumstàncies en què aquest tipus de càncer podria ser previsible, i en molts casos, evitable. En aquest sentit, utilitzar una crema solar adequada i conèixer-ne les característiques podria ser la millor manera de prevenir-lo.

I és que la pell és un òrgan molt important del nostre cos, tot i no prestar-li tota l'atenció que potser mereix. Moltes vegades subestimem el seu estat, però és important tenir en compte que hem d'estar al corrent davant de qualsevol canvi.

Què significa el número que apareix a l'envàs de la crema solar?

Amb l'objectiu d'evitar cremades, taques i possibles riscos de patir melanomes, a continuació et mostrarem una dada veritablement interessant. Es tracta ni més ni menys del nombre que sol aparèixer als envasos de les cremes de protecció solar.

Si ens fixem detingudament en qualsevol d'ells, veurem que solen classificar-se en diferents números, seguint aquest ordre: 15, 30, 50 i 50+. Doncs bé, aquestes xifres no són fruit de la casualitat, i el símbol té una explicació.

Totes i cadascuna el que fan és informar-nos del temps que disposem per estar exposats al sol. És a dir, aquests números són un múltiple que ens indica l'estona que podem estar protegits dels raigs UVB.

Pot ser que fins ara moltes persones desconeguessin aquesta informació, però no està de més tenir-la present. De fet, els experts consideren que cal tenir-ho en compte, i seleccionar la millor crema en funció de la nostra pell i sensibilitat.

Muntatge d´una noia prenent el sol al costat de la imatge d´unes ulleres i un barret
Anar a la platja o la piscina és un dels millors que es poden fer a l'estiu | Getty Images

Altres consells a tenir en compte

Encara que hi ha persones que anhelen tenir un bronzejat de somni, posar-se al sol durant moltes hores o sense cap mena de protecció no és la millor manera d'aconseguir-ho. Per això, és millor optar per aquelles hores en què no és tan intens i nociu, evitant sobretot la franja del migdia.

També és important tenir en consideració que aplicar-nos protecció solar no ens eximeix de patir cremades o altres lesions. Recordem que és una protecció externa, la qual perd la seva eficàcia amb el pas de les hores.

I per últim, però no menys important, no podem oblidar de tenir a mà sempre una ampolla d'aigua. Mantenir-nos hidratats és essencial a qualsevol època de l'any, però encara ho és més durant l'estiu. Per combatre les altes temperatures, procura cercar també algunes estones d'ombra.