Un home amb mascareta mirant per una finestra

Els experts donen una resposta: Què hi haurà després d'Òmicron?

Un metge espanyol dona les claus sobre el final de la nova variant del coronavirus

El coronavirus mai se'n va anar. Per molt llunyà que es veia fa uns mesos, la sisena onada ha tornat a turmentar-nos amb l'arribada de la nova variant òmicron. La població mundial es torna a trobar amb el temor de veure com perilla la seva integritat física per culpa d'aquesta pandèmia.

En el cas d'Espanya, el coronavirus està agafant cada cop més força durant aquesta època hivernal. És per això que moltes de les comunitats han decidit optar per tornar a imposar restriccions que puguin frenar aquesta expansió de la malaltia.

Sanitari que treballa amb un pacient de coronavirus
La pandèmia del coronavirus podria acabar aviat | Europa Press

Tot i això, la visió d'un expert sanitari ha obert els ulls dels espanyols. Pot ser que òmicron sigui el darrer episodi de la pandèmia del coronavirus.

El principi de la fi

Miguel Marcos, un metge intern a l'Hospital Universitari de Salamanca i professor a la Universitat de la mateixa ciutat, va emetre un comunicat a les xarxes socials durant la Nit de Nadal. Va parlar de la pandèmia del coronavirus, que es troba en una etapa de transició en què es convertirà breument en endèmia.

 

La diferència entre totes dues és que la primera és una «infecció descontrolada a tot el món», i la segona és la «presència d'un nombre de casos força estable». Per arribar a l'endèmia, òmicron podria ser la clau.

Anem pel bon camí

Per calmar els usuaris, el metge ha assegurat que «estem molt millor que l'any passat perquè el risc d'estar greu o morir en vacunats és molt menor». Per tant, tal com assenyala el seu missatge, «la millor opció és vacunar-se, amb tercera dosi si és possible al teu grup d'edat».

 

D'altra banda, ha admès que la nova variant del coronavirus complica el procés de vacunació. Per això, ha recomanat «precaució perquè encara que el teu risc sigui baix, el risc global és molt alt».

La sanitat té presa la mesura a òmicron

Pel que fa al final d'aquesta pandèmia, Miguel Marcos ha relatat que després d'aquesta sisena onada del coronavirus, poden passar diverses situacions. Dentre totes elles, «sembla més probable en aquest moment que quedi com una infecció endèmica, igual que altres virus respiratoris».

Tot i això, això no implica que el coronavirus no segueixi sent perillós. És per aquest motiu que en aquesta nova etapa serà important «la immunitat que tinguem, natural i adquirida, i com es mantingui en el temps».

Un carrer ple de gent amb mascareta
La possible endèmia també tindrà els pics i les pujades, però estaran més ben controlats. | EP
 

Aquesta possible endèmia també tindrà els seus pics i pujades, igual que ara. Tot i això, com ha assenyalat el metge espanyol, «cada vegada estarem millor. La immunitat anirà millorant amb les diferents onades».

La llum al final del túnel

Miguel Marcos ha realitzat un missatge a les xarxes socials que convida clarament a l'optimisme. «Estem millor i seguirem millorant, que ningú en tingui dubte. La grip del 1918 va acabar, encara que seguim amb grip, i també acabarà aquesta pandèmia», va aclarir el doctor.

De totes maneres, cal tenir paciència, per què «és impossible saber ara tot el que passarà ni tot el que hem de fer. Però això no ens ha de fer dubtar de la ciència, tot al contrari. Estem molt millor que fa un any gràcies a les vacunes i seguirem millorant».

 

Per concloure el seu comunicat, el doctor Marcos ha agraït la difusió del missatge, ha donat «molts ànims per a tots» i ha desitjat un Bon Nadal. Actualment, el tweet s'ha compartit unes 4.000 vegades i compta amb més de 10.000 "M'agrada" a les xarxes socials.