Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una casa en miniatura, una mà subjectant una clau i diversos bitllets de 100 euros al davant

Els experts revelen la manera de pagar menys a la teva hipoteca cada mes

Amb les pujades de les quotes cada cop són més les persones incapaces d'assumir el préstec mes a mes

Aquest és un dels moments econòmics més complicats. Actualment, són molts els que no poden pagar les seves hipoteques a final de mes a causa, entre d'altres, de les pujades de les quotes per als que tenen un préstec variable.

El mercat immobiliari s'enfronta al problema d'un excés de demanda davant d'una oferta limitada. A això cal afegir-hi l'increment dels tipus d'interès, ja que l'Euríbor va assolir un 4,1% el mes de setembre i s'acostà als màxims històrics.

Negociar amb el banc, una manera de pagar menys hipoteca

En el cas que siguis una de les persones afectades per la pujada de la quota de la hipoteca, una de les estratègies que pots provar per posar-hi remei és negociar amb el banc. La hipoteca, en aquest sentit, és un acord entre tu i el banc.

Per això, sempre hi ha espai per negociar i discutir sobre altres condicions més favorables. Sobretot, tenint en compte que només el 2% de les persones han intentat renegociar-les.

Passos per negociar amb el banc la teva hipoteca

Si t'estàs preguntant com et pots asseure a discutir amb el banc sobre les condicions de la hipoteca, el primer que has de fer és contactar amb la teva entitat per explicar-li que tens interès a millorar les condicions del préstec.

També és bo indicar per què vols fer-ho i comptar amb arguments que donen suport a les teves dades. Per exemple, aconseguir una millora a la teva situació econòmica i poder pagar a temps el préstec.

Si no funciona, demostra que tens alternatives, com ara ofertes d'altres entitats. A més, indica que estàs pensant a canviar de banc si no aconsegueixes allò que necessites.

Busca ajuda a altres entitats

D'altra banda, si la teva entitat presenta obstacles, és el moment de buscar-ne d'altres que puguin assumir el teu préstec amb millors condicions. Si creus que canviar de banc és difícil, torna a la teva entitat per presentar les ofertes d'altres entitats.

Amb aquests arguments, demana que igualin o millorin aquestes altres ofertes. Si ho obtens, ja hauràs renegociat la teva hipoteca amb el banc sense canviar d'entitat i sense haver de pagar altres comissions.