Els experts, sorpresos: «Estem veient coses de curats de coronavirus que no esperàvem»

L'infectòleg José Antonio Pérez Molina admet que el virus els està «sorprenent»

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
Dia rere dia el coronavirus segueix sorprenent a tot el personal sanitari | CatalunyaDiari.cat

L'infectòleg de l'Hospital Universitari de Ramón i Cajal de Madrid, José Antonio Pérez Molina, ha explicat en una entrevista a la Cadena Ser que el coronavirus els està «sorprenent» perquè estan veient coses que no esperaven en pacients que, en principi, havien deixat enrere la malaltia. «Quadres immunològics, setmanes després de la recuperació, sobretot en nens i també en adults, alteracions cutànies, no greus però que són sorprenents», ha relatat de manera impactant Pérez Molina.

L'expert ha comentat que en les persones més greus els produeix lesions pulmonars cròniques o alteracions en el sistema nerviós central. A més, l'infectòleg ha confessat que algunes de les imatges del TAC que veuen «són esgarrifoses. És estrany, però això està passant. També quadres de cansament prolongat, gent que està confusa o amb debilitat intensa», ha remarcat.

Per una altra banda, Pérez Molina ha apuntat que han vist pacients amb símptomes similars als del polític de Vox, Javier Ortega Smith, que va haver de ser ingressat en un hospital amb «diversos trombes a les cames i pulmons», després de superar la Covid-19.

L'infectòleg reconeix que no sabien «absolutament res» de la Covid-19

«Hem vist pacients amb aquest tipus de seqüeles, es formen trombes a les cames i aquests trombes de vegades es desplacen al pulmó. Depèn de si el pacient té altres factors de risc, com ser fumador, o si va estar enllitat molt de temps, és el que pot donar lloc a aquests trombes», ha assegurat l'expert espanyol.

Finalment, José Antonio Pérez Molina ha reconegut que no sabien «absolutament res» de la malaltia quan va començar a brollar a Espanya i que fins i tot creien que tenien major coneixement de més coses de les que després realment han comprovat.


Comentaris

envia el comentari