'Fase 0 avançada': la proposta de Salut per Barcelona i l'àrea metropolitana

Ho ha explicat aquest migdia en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista el 28 de juliol de 2019.
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | ACN

El Departament de Salut proposarà que Barcelona i les dues regions sanitàries de l'àrea metropolitana puguin passar a una fase intermèdia entre la 0 i la 1, anomenada 'fase 0 avançada'. Així doncs, malgrat no formar part de la fase 1, se'ls aixecarien algunes de les restriccions establertes a la fase 0. Segons la consellera Vergés, «les tres regions de Barcelona i metropolitanes es troben en un risc moderat de rebrot».

Per exemple, el plantejament del govern passa per poder obrir botigues sense cita prèvia, que es pugui flexibilitzar la celebració de vetlles, que puguin obrir biblioteques o museus, amb aforament limitat, i també centres de culte amb un terç màxim de l'aforament. La proposta descarta poder obrir terrasses de bars i restaurants o fer reunions d'un màxim de 10 persones, com es preveu a la fase 1 i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que es treballa perquè aquestes dues coses siguin possible a partir del 25 de maig.

Catalunya, dividida entre la fase 1 i la fase 0 avançada, segons la proposta del Govern

Si el govern espanyol acceptés la proposta de Salut, que entraria en vigor el proper dilluns, dia 18 de maig, Catalunya quedaria dividida entre els territoris de la fase 1 i els de la fase '0 avançada'. Així doncs, romandrien en fase 1 les regions que ja hi són des del passat dilluns: Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran. S'hi sumarien, de bell nou, les anunciades aquest dimecres: Lleida, Girona i la Catalunya Central.

Però no serien les úniques. Algunes àrees de les regions metropolitanes sud i nord també passarien netament a la fase 1: es tracta de les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf i de la subcomarca del Baix Montseny, al Vallès Oriental, que engloba catorze municipis entre els quals destaquen Cardedeu, Sant Celoni, Llinars del Vallès o Santa Maria de Palautordera. La resta de regions, Barcelona inclosa, es quedarien en la fase 0 avançada.


Comentaris

envia el comentari