Experts xinesos treballen en un tractament per combatre el coronavirus sense la necessitat d'una vacuna

Si l'estudi dona resultats positius es podria desenvolupar un tractament abans del 2020

Microbiòloga de Texas fent proves contra el covid-19 el 6 de març de 2020
Si l'estudi dona resultats positius es podria desenvolupar un tractament abans del 2020  | Catalunya Diari

Uns científics xinesos estan desenvolupant una cura per al coronavirus sense la necessitat d’una vacuna. El medicament, que consisteix en un tractament d’anticosssos, pot arribar a immunitzar a les persones contra la Covid-19. Els resultats de la investigació, publicats aquest passat diumenge a la revista ‘Cell’, suggereixen que una de les proteïnes contra la SARS-CoV-2 podria tenir la clau de tot plegat.

El Centre d’Innovació Avançada de Genòmica de la Universitat de Pequín, a la Xina, ha provat els efectes de la injecció d’anticossos neutralitzadors del virus en ratolins i ha obtingut bons resultats. «Després de cinc dies la carga viral es redueix», indica el director del laboratori Sunney Xie.

El desenvolupament de l’estudi

Per tal de dur a terme l’estudi, els científics van aïllar anticossos, que eviten la infecció del virus, de 60 pacients que van superar la malaltia i els han injectat, pel moment, en ratolins sans. Una de les principals conclusions de l’estudi es que, gràcies al tractament, amb el pas dels dies els animals són lliures de contagi.

El fàrmac utilitzat aplega 14 anticossos produïts «en massa en laboratoris» i està previst que l’experimentació es faci en humans pròximament. Concretament, a Austràlia. Segons Xie, si els assajos donen bons resultats el tractament podria veure la llum aquest any 2020.


Comentaris

envia el comentari