Joan Laporta, president del FC Barcelona

Laporta explica el motiu real pel qual no s'ha renovat Messi: «Ell es volia quedar»

El president ha parlat en roda de premsa aquest divendres

La ‘bomba’ de l’adeu de Leo Messi esclatava a les 19.48 hores amb el comunicat del FC Barcelona confirmant els rumors que circulaven des de moments abans. Uns fets que, com una fitxa de dominó, va desencadenar noves informacions sobre el futur del crac argentí. 

«Obstacles econòmics i estructurals» de LaLiga espanyola, segons explica el Barça, és el motiu de la desfeta de l’acord entre club i jugador per la seva continuïtat al Camp Nou. Un dia que va començar amb les intencions de brindar amb cava i va acabar amb un funeral.

Les explicacions d’aquesta situació irreversible eren més que necessàries i el president del Barça, Joan Laporta, ha sortit a la palestra per fer-ho. Abans, però, ha estat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per oferir-les al primer equip i actualitzar-los de primera mà de la situació de Messi. 

Laporta ataca la «gestió calamitosa» de Bartomeu

Ras i curt. Joan Laporta ha explicat sense pèls a la llengua el motiu de l'adeu de Messi. I ha assenyalat de manera contundent l'herència nefasta que s'ha rebut de l'anterior junta de Josep Maria Bartomeu, que ha hipotecat el club. 

El president del Barça ha explicat que la massa salarial heretada representa el 110% respecte als ingressos totals que té el club. Un fet que els deixa sense marge salarial per maniobrar i incloure el contracte del crac argentí. 

El fair play financer que regeix la lliga espanyola se supera amb escreix i la junta de Laporta s'ha quedat sense marge. Una mesura que se sabia des de la seva arribada al club.

El que no se sabia, però, era que els números presentats fossin encara més dolents dels que es van trobar. Tal com ha explicat Laporta, «són molt pitjor del que ens havien dit i havíem previst», en base als números que deien l'auditoria i es presentaven oficialment.

L'herència Bartomeu ha portat unes pèrdues previstes molt més elevades i, conseqüentment, un deute previst molt més elevat amb uns contractes vigents. Amb una massa salarial esportiva de «grans magnituds i no ens permet tenir marge».

Per inscriure a Messi, s'havia d'hipotecar el club 50 anys

Joan Laporta ho té clar. El FC Barcelona està per sobre de tothom, inclòs el millor jugador del món i de la història del club. La proposta de LaLiga d'injecció econòmica no ha agradat al club i no volien hipotecar mig segle de part dels drets televisius. 

En aquest sentit, quan ha tocat decidir, no li ha tremolat el pols i ha etzibat que «no estic disposat a fer-ho per ningú». «Tenim una institució de 120 anys d'història i està per sobre de jugadors, presidents, entrenadors...», ha argumentat Laporta. 

L'operació comportava un gran volum econòmic i, tot fer respecte al club, s'havia assumit fer-la. L'única via per inscriure el contracte de Leo implicava acceptar l'operació de LaLiga, que no es veia de cap manera interessant pel Barça.

«Leo s'ho mereix tot. Ha demostrat el seu amor pel Barça»

El futur de Messi amb el Barça estava resolt. L'argentí es volia quedar a Barcelona i el club volia que es quedés. Des d'un primer moment, la voluntat del jugador era clara i això va fer que fos determinat per tirar-ho endavant. Un acord que no s'ha pogut signar.

Una negociació que ha arribat a un punt que s'han hagut de plantar. «S'han de deixar les emocions fora i mirar-ho amb el rigor i fredor que comporten els números», explica Laporta. Però amb les normes que regeixen la lliga espanyola, no s'han pogut concloure.

«Leo s'ho mereix tot. Ha demostrat la seva estimació pel Barça i Barcelona.», ha conclòs el president. Per acabar amb una reflexió final: «Jo estic trist però crec que hem fet lo millor per al FC Barcelona