Primer pla d'un taüt

Cau un taüt a la carretera, s'obre i el cadàver acaba enmig de l'asfalt

El tètric accident amb el taüt s'ha fet viral a les xarxes socials

En totes les carreteres del món ocorren accidents d'allò més pintorescos i singulars. No obstant això, segurament molt pocs són tan peculiars com el d'un cotxe fúnebre al qual li ha caigut el taüt que traslladava i el cadàver ha quedat enmig de la via.

Aquesta història tan tètrica sembla increïble, però és certa. Hi ha imatges de la mateixa, que s'ha fet viral.

El taüt acaba a l'asfalt i el cadàver a la intempèrie

Aquest diumenge passat, 1 d'agost, va ser quan es va produir el succés. Va tenir com a escenari l'anomenada Ruta Nacional 22, a Neuquén (Argentina).

Tot va passar quan un cotxe fúnebre circulava per aquesta carretera portant a l'interior el taüt d'una persona que havia mort de covid-19. Es dirigia al sepeli.

A l'altura de la localitat de Senillosa va passar una cosa inesperada. I és que la porta del darrere del vehicle es va obrir, cosa que va fer que el fèretre acabés caient a la via.

Però això no va ser tot. Com a conseqüència del cop de la caixa mortuòria amb l'asfalt, aquesta es va obrir i el cadàver va quedar tirat.

Com és lògic, el conductor de l'automòbil ràpidament va frenar. Si ell va quedar estupefacte, més encara les altres persones que circulaven pel lloc i que de seguida van alertar les autoritats del que havia passat.

Durant diversos minuts el cos de la persona morta va estar tirat a terra. I això va donar lloc a que ciutadans que eren a la zona aprofitessin per a fer fotos i vídeos. Les imatges s'han fet virals a les xarxes socials.

 

Les reaccions a la caiguda del cadàver

Nombrosos mitjans de comunicació internacionals s'han fet ressò d'aquesta notícia tan peculiar. Davant la repercussió dels fets, Sergio Soto, el president de la funerària, anomenada Cooperativa de Serveis Públics de Plottier, ha demanat perdó públicament a la família del difunt. 

De la mateixa manera, el conductor del vehicle ha volgut explicar què va passar. En concret, ha manifestat que durant el trajecte per la carretera va fer un gir amb el cotxe per a intentar esquivar un clot molt gran que hi havia. En fer-ho, va provocar que el fèretre donés un cop a la porta i que es desencadenés la situació posterior.

Vaja, que ha responsabilitzat del que ha passat el mal estat de la carretera.

Tot i la justificació, a les xarxes estan circulant tota mena de rumors al respecte. Així, hi ha qui considera que la culpa és dels treballadors que no van col·locar bé la caixa mortuòria dins el cotxe. I també hi ha qui opina que el succés va ser ocasionat pel mal estat de l'automòbil.

Per això, els ciutadans del carrer han carregat contra els empleats. Ho han fet escrivint missatges com: «Era molt fàcil deixar ferm el taüt, però el van perdre. Són uns 'fdp'... No tenen perdó».

És important assenyalar que a Twitter o Youtube, on s'han penjat les imatges del que ha passat, hi ha molta indignació. Sí, són molts els internautes que han deixat clar que és una vergonya que aquests vídeos hagin vist la llum. Creuen que és una absoluta falta de respecte tant per al mort com per als seus éssers estimats.

Com no podia ser d'altra manera, aquest fet tan lamentable ha generat molta controvèrsia. No obstant això, cal saber que no és la primera vegada que passa una cosa així.

El gener d'aquest any, a la localitat mexicana de Puebla, un fèretre va caure a la carretera des de l'interior d'un cotxe fúnebre. Això sí, en aquest cas, el taüt anava buit.