Imatge d'una marieta en una fulla

Descobreix que té una marieta vivint al seu intestí després d'una colonoscòpia

L'intestí d'un home de 59 anys s'ha convertit en l'hoste perfecte per a una marieta, però desconeixia que albergava un insecte a l'interior del seu cos fins que se sotmet a una colonoscòpia

Un equip mèdic ha quedat estupefacte després de trobar una marieta a l'intestí d'un pacient. L'home, de 59 anys, s'havia convertit en l'hoste d'aquest petit insecte.

 

L'equip clínic va fer la troballa mentre practicava una colonoscòpia. El més cridaner va ser que la marieta campava al seu aire per l'intestí de l'home. Efectivament, era viva.

 

Aquest fet tan sorprenent va ser publicat pels sanitaris al 'ACG Case Reports Journal'. I, a més, van decidir estudiar el cas. Els professionals van intentar aclarir com un insecte va poder arribar fins a l'intestí sense patir cap dany.

 

El motiu no és altre que els pacients han de purgar el seu organisme abans de sotmetre's a aquesta prova. La colonoscòpia és un examen mitjançant el qual els metges poden descobrir la manifestació de diverses malalties.

 

El pacient ha d'acudir a aquesta prova sense haver menjat. A més, els metges insisteixen que l'intestí ha d'estar el més net possible per no entorpir l'exploració.

 

Per tant, aquest descobriment porta a fer-se dues preguntes als investigadors. D'una banda, la qüestió de com va arribar la marieta fins a l'intestí. De l'altra, com l'insecte va poder sobreviure en l'organisme de l'ésser humà sense ser danyat.

 

 

Una de les hipòtesis que van estudiar els experts va ser que la marieta es va endinsar mentre el pacient dormia, i va trobar aquesta part de l'organisme per viure, arrossegada per una substància viscosa que mou la femta per l'intestí fins a l'expulsió del cos d'aquesta.

 

«La preparació de la colonoscòpia del pacient va ser d'un galó de polietilenglicol la nit anterior a la colonoscòpia», van explicar els experts en l'estudi publicat a la revista científica.

 

Segons els experts, això va poder «haver ajudat a l'insecte a escapar dels enzims digestius a l'estómac i la part superior de l'intestí prim». No obstant això, l'equip no assegura que realment aquest fos el motiu pel qual la marieta va aconseguir arribar viva fins la prova d'exploració.

 

El cas de la marieta no és un fet aïllat

Segons ha informat el doctor Keith Siau al seu compte de Twitter, aquesta troballa és menys estranya del que sembla. L'especialista ha compartit en la seva plataforma social imatges d'altres insectes cohabitant a l'interior de l'organisme d'una persona. Això ha estat descobert gràcies a la pràctica de colonoscòpia, gual que en el cas de l'home de 59 anys.

 

El doctor refereix que també s'han trobat escarabats i altres tipus de bestioles recorrent les parets de l'intestí de l'ésser humà. Per exemple, formigues o paràsits com l'oxiür, petits nematodes que provoquen malalties intestinals, com la oxiürosi.

 

 

En un altre tipus de casos, els insectes que s'han trobat en els intestins també estaven vius i amb un aspecte molt fresc. Exactament en el mateix estat en què es va trobar la marieta. Cal recordar un succés similar a Filadèlfia (EUA) l'any 2010. Una dona que albergava a l'interior del seu organisme un escarabat.

 

La pacient de 51 anys va descobrir al seu comensal quan un equip clínic li va practicar una colonoscòpia. En aquest esdeveniment, la pacient també va ser sotmesa a la preparació prèvia a l'examen colorectal.

 

«La preparació intestinal per a la colonoscòpia de cribratge es va realitzar amb 4 litres de polietilenglicol la nit anterior», van explicar els científics. A més, van traslladar la troballa al Centre Nacional d'Informació sobre Biotecnologia (NCBI).

 

Aquest cas i el de la marieta, entre d'altres, obren un nou debat que serà sotmès a estudi. Els científics no han trobat encara un argument vàlid per a la comunitat que expliqui per què els insectes poden viure en el còlon.

 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.