Leo Messi amb la samarreta del FC Barcelona

Leo Messi no seguirà al FC Barcelona

El club blaugrana ha anunciat que l'astre argentí no vestirà més la samarreta del Barça

El dia que tots els culers volien evitar, ha arribat. Avui, dijous dia 5 d'agost del 2021, serà un dia que passarà a la història al món del futbol. El FC Barcelona ha anunciat que Leo Messi no seguirà defensant la samarreta blaugrana. El considerat millor jugador de la història del futbol, posa així punt final a una trajectòria de 18 anys al primer equip del Barça.

A primera hora de la tarda saltaven els primers rumors sobre el tema. Hores més tard, el mateix club confirmava la, segurament, pitjor notícia de la centenària història de l'entitat. «Lionel Messi no continuarà lligat al FC Barcelona», així de ras i curt ho explicava el Barça.

Els motius de la marxa de Leo Messi

Tot i que s'ha especulat que els motius de la no renovació de Lionel Messi anaven dirigits a la complicada situació esportiva del club i el fluix nivell de la plantilla, el Barça ho ha desmentit. En el comunicat de l'entitat blaugrana, s'ha deixat clar que el motiu principal és «la normativa de LaLiga espanyola».

I és que, segons el Barça, «malgrat haver-se arribat a un acord entre el FC Barcelona i Leo Messi i amb la clara intenció de les dues parts de signar un nou contracte en el dia d'avui, no es podrà formalitzar a causa d'obstacles econòmics i estructurals».

En aquest sentit, les dificultats per incloure el sou de Messi en el límit salarial exigit per la Lliga seria el motiu principal pel trencament de la relació entre el Barça i Messi. «Davant d'aquesta situació, Lionel Messi no continuarà lligat al FC Barcelona. Les dues parts lamenten profundament que finalment no es puguin complir els desitjos tant del jugador com del Club», ha explicat el club blaugrana.

Des de feia dies, s'havia especulat que el Barça i Messi havien arribat a un acord per a la renovació del contracte. Un acord que seria per a les següents 5 temporades i en el qual l'argentí veuria reduït el seu sou en un 50%. Aquest punt, doncs, sembla confirmat amb el comunicat del FC Barcelona. Tot i això, en les darreres hores aquest acord ha quedat en paper mullat i, davant les dificultats econòmiques que exigeix LaLiga, Messi no seguirà al Barça.