Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Exterior del Museu de la Vida Rural

Arqueologies del paisatge: l'exposició del Museu de la Vida Rural que reflexiona sobre l'entorn de la Conca

La proposta artística contemporània és comissariada per la gestora cultural Judith Barnés

El Museu de la Vida Rural  programa una nova  exposició, Arqueologies del paisatge. La proposta artística contemporània és comissariada per la gestora cultural Judith Barnés  a partir del treball col·laboratiu amb l'artista Inula.

Analitza el paisatge i la seva construcció cultural en el cas de la Conca de Barberà. Aquest estudi pren com a punt de partida el passat immediat per ajudar a comprendre el present i projectar-lo cap al futur.

La mostra s'inaugurarà el dissabte dia 17 de juliol  de 2021 a les 12.00 h del migdia. És oberta a tothom i amb inscripció prèvia per tal de seguir les mesures preventives per la pandèmia. Es podrà visitar fins al 9 de gener  de 2022 i s'anirà transformant amb dues activacions gràcies a la participació ciutadana.  

La sala Lluís Carulla acollirà l'exposició conformada per quatre espais: Paisatge viscut, Paisatge transitat, Paisatge emergent i Paisatge resilient. S'observaran i analitzaran fenòmens paisatgístics, naturals i antròpics que posen de manifest les relacions que s'estableixen entre el món vegetal i la societat.

La sala comptarà amb obres produïdes per l'artista Inula i diverses instal·lacions fetes amb peces de la col·lecció del museu vinculades amb els treballs del camp. També mostres d'un herbari de nova creació especial per la mostra. 

Participació ciutadana i proposta educativa 

Es tracta d'una iniciativa que aposta per la reflexió col·lectiva i la transformació social. Ho fa a partir d'un diàleg directe amb diferents agents de l'entorn per tal de cocrear una exposició que s'activarà en tres fases.

A banda del desplegament inicial, en el marc del festival RUSC al juliol, es planteja una acció vinculada a les empremtes que deixem en el paisatge. Comptarà amb la participació de famílies.

D'altra banda, a l'octubre i dins els actes del FES, es proposarà un recorregut compartit per l'entorn. Serà entès en clau d'espai vivencial en el qual podran participar els veïns de l'Espluga i dels pobles del voltant.

A més, coincidint amb el primer trimestre del curs escolar 2021-2022 s'oferirà una activitat pels centres educatius i al voltant del FES una  formació pel professorat