Una muntanya de taps de Coca-Cola

La primera fàbrica de Coca-Cola amb cartó per agrupar les llaunes és a Catalunya

La companyia ha invertit 2,6 MEUR per instal·lar la nova màquina i adaptar la línia d'envasat de la planta catalana

 
La fàbrica de Coca-Cola a Martorelles (Vallès Oriental) ha començat la producció i distribució de llaunes amb agrupadors de cartó reciclable. Es tracta d'una solució sostenible, desenvolupada per l'empresa WestRock, que no requereix l'ús de coles ni adhesius.

La companyia ha invertit 2,6 MEUR per instal·lar la nova màquina i adaptar la línia d'envasat a la factoria catalana, que es converteix en la primera fàbrica de Coca-Cola a l'Estat en desenvolupar aquest tipus d'agrupadors de cartó.

En aquesta primera fase, tota la producció desenvolupada amb aquesta tecnologia anirà destinada íntegrament al mercat de les Illes Balears. Coca-Cola calcula que amb els agrupadors de cartó estalviarà més de 18 tones de plàstic en un any a Espanya. 

Un pas més en l'estratègia sostenible

La nova instal·lació de la planta de Martorelles està preparada per envasar i agrupar 1.800 llaunes per minut. «L'inici de la producció i distribució de les agrupacions de llaunes amb la tecnologia CanCollar suposa una fita més dins la nostra estratègia de sostenibilitat 'Avancem' i en el compromís per reduir l'ús de plàstic en els envasos secundaris», ha afirmat el responsable de Coca-Cola European Partners Iberia, Pedro Vinhas.

«Continuarem a partir d'ara desenvolupant iniciatives que ens permetin seguir treballant a liderar la transició cap a una economia circular i reduir la nostra petjada de carboni per fer un món més sostenible», ha continuat Vinhas. 


Coca-Cola Espanya apunta que l'any 2019, amb l'eliminació de les anelles agrupadores de plàstic en les llaunes de 330 ml, va permetre eliminar 35,3 tones de plàstic, a banda de les 5,15 tones de la retirada del film retràctil de les llaunes de 220 ml.

Els nous agrupadors seran, doncs, un pas més en l'estratègia sostenible que segueix la companyia, i que ha impulsat inversions com la il·luminació intel·ligent amb l'estalvi energètic que comporta a la mateixa planta, a Martorelles.