YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern aprova un nou decret llei per evitar els desnonaments de grans propietaris

El text ha estat coordinat amb el Departament de Justícia

Diversos Mossos d'Esquadra amb agents de la policia local de Mataró al darrere
El nou decret llei també estipula com han d'actuar els Mossos i la Guàrdia Urbana si reben una denúncia sol·licitant mesures cautelars  | Cedida

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts un nou decret llei per evitar més desnonaments i assegurar que els grans propietaris ofereixin lloguers socials a persones en situació de vulnerabilitat. El text ha estat coordinat amb el Departament de Justícia i inclou 12 milions d'euros per destinar-los a lloguer a propietaris privats de pisos o aparthotels.

La portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha assenyalat que el decret obliga al titular de l'habitatge a oferir un lloguer social als llogaters en «risc d'exclusió residencial». Malgrat això, la llei no podrà impedir els desnonaments de pisos de petits propietaris, com ara particulars. Per Budó, aquest decret «omple els buits» de la normativa estatal sobre aquesta qüestió. A més, ha assenyalat que amplia fins al maig del 2021 els terminis del Reial Decret 30/2020 del govern espanyol per interrompre desnonaments durant la pandèmia.

D'altra banda, el conseller de Territori, Damià Calvet, explicava aquest matí en una entrevista a 'Radio 4' i 'La 2' que el decret llei «vindrà a reforçar» les mesures ja existents i que «costen d'implementar» perquè hi ha jutges que només veuen com a falta administrativa la manca d'oferiment d'un lloguer social i el procediment no s'atura.

 

Més protecció als col·lectius vulnerables

Segons Budó, el decret ofereix més protecció als col·lectius vulnerables incloent aquelles persones que ja eren vulnerables abans de la pandèmia, a diferència del decret del govern espanyol, que «es limita únicament a les famílies afectades per l'impacte econòmic de la Covid-19».

El decret també impedeix els desnonaments de persones que han ocupat un pis entre el juliol de 2019 i l'inici actual de l'estat d'alarma, sempre que compleixin els corresponents requisits de vulnerabilitat, casos d'extinció de contracte de lloguer, o persones o unitats familiars vulnerables amb dificultats per pagar les quotes de la hipoteca.

Finalment, el nou decret llei també estipula que si els Mossos i la Guàrdia Urbana reben una denúncia sol·licitant mesures cautelars per ocupacions d'habitatges per part de famílies i persones en risc d'exclusió social, han de demanar un informe als serveis socials i comunicar la petició al Ministeri Fiscal.


Comentaris

envia el comentari