Pla general del Mobile World Congress 2019 amb centenars de persones mirant els stands

Nova renúncia a participar al Mobile World Congress: Facebook també s'esborra

La companyia de Mark Zuckerberg se suma així a les baixes ja anunciades d'Ericsson, Sony i Nokia

Nova baixa confirmada de cara al Mobile World Congress (MWC), després que Facebook hagi anunciat que tampoc participarà aquest any al MWC. La companyia de Mark Zuckerberg ha confirmat que no assistirà al congrés de Barcelona, previst entre els dies 28 de juny i 1 de juliol, perquè la seva política de prevenció de riscos i protecció de la salut desaconsella anar a fires presencials fins passat el mes de juny per culpa de la pandèmia.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tot i això, Facebook té previst explorar l'opció de participar virtualment a la fira barcelonina. La confirmació que Facebook no serà a Barcelona físicament arriba després que en els darrers dies també anunciessin la seva absència Ericsson, Sony i Nokia. Aquests anuncis han arribat després que GSMA —l'empresa organitzadora del congrés— anunciés que preveu entre 40.000 i 50.000 assistents a la cita.

Nokia havia reservat tres estands

La companyia finlandesa Nokia ha argumentat que la seva decisió té com a objectiu «preservar la salut dels treballadors, clients i socis». «Donada la naturalesa internacional de l'esdeveniment i un desplegament de les vacunes en les seves primeres fases, hem pres la meditada decisió de participar únicament de forma virtual a l'esdeveniment», ha afegit el grup.

Tot i l'anunci, Nokia assegura que participarà en actes en formats no presencials per seguir vinculada al congrés. «Entenem que GSMA està planejant una sèrie d'activitats virtuals i treballarem amb ells per entendre com podem participar», ha apuntat l'empresa multinacional amb seu a Finlàndia en la seva declaració. El buit presencial que deixarà Nokia és un dels més rellevants, ja que la companyia havia reservat tres estands que sumaven gairebé 1.700 metres quadrats.

Sony no assegura la seva participació en esdeveniments telemàtics

En un comunicat de premsa, Sony ha assegurat que no participarà presencialment al MWC 2021 i no ha matisat si prendrà part en els esdeveniments no presencials, com han fet Nokia i Facebook. La multinacional japonesa assenyala que «a mesura que el món es desplaça cada vegada més cap a les oportunitats digitals i en línia per evitar la propagació de la Covid-19».

L'edició del Mobile de l'any passat, que s'havia de celebrar el febrer de 2020 —abans que es declarés l'estat d'alarma—, finalment va quedar suspesa per la falta d'assistents i pels riscos derivats de la Covid-19. La primera que va anunciar la seva absència va ser la sud-coreana LG, una llista a la qual es van afegir la mateixa Ericsson i posteriorment altres empreses com Nvidia, Amazon o Sony, entre d'altres.