Pla del pilot Michael Schumacher durant l'esdeveniment del seu acomiadament

La família Ferrari parla sobre la situació real de Michael Schumacher: «No m'agrada»

Piero Ferrari ha trencat el seu silenci sobre el pilot alemany

Després de sortir a la llum el documental de Netflix sobre la vida de Michael Schumacher, la família Ferrari ha decidit trencar el seu silenci sobre l'estat de salut del pilot alemany. Molts dels secrets del set vegades campió de món han sortit a la llum a través d'un documental que compta amb els testimonis de la pròpia família de Schumacher. La seva dona Corinna i els seus fills van decidir trencar l'hermetisme els envoltava coincidint amb el vuitè aniversari de l'accident que els va canviar la seva vida per sempre.

El 29 de desembre de l'any 2013 el pilot es va estavellar contra unes roques mentre practicava esquí lliure a l'estació de Méribel, aFrança. El fort impacte del cop li va causar un traumatisme cranioencefàlic sever, de què han transcendit molt pocs detalls. «El que és privat és privat, sempre deia ell. Per a mi és molt important que pugui seguir gaudint de la seva vida privada tant com sigui possible. Michael sempre ens va protegir. Ara estem protegint a Michael», es justifica la seva dona Corinna en el documental. 

 

La família Ferrari trenca el seu silenci sobre Schumacher després del documental de Netflix

En un intent de salvaguardar la intimitat de Schumacher, la seva família no ha volgut fer públics els detalls sobre l'abast de les seves lesions. Encara que en el documental s'obren en canal i revelen alguns detalls que mai abans s'havien atrevit a explicar. «Michael és aquí d'una manera diferent, però és aquí i crec que això ens dóna força», assenyala la dona del pilot en una de les poques referències que va fer a l'actual estat de salut del seu marit.

Seguint aquesta mateixa línia de declaracions, ara ha estat la família Ferrari la que ha trencat el seu silenci en parlar de la salut de Michael. «No m'agrada que es parli de Schumacher avui com si ens hagués deixat», deia Piero, fill del fundador de la companyia i actual vicepresident, Enzo Ferrari. Unes paraules que intenten deixar clar que l'alemany segueix viu i present en les seves vides, encara que d'una forma diferent.

Piero Ferrari lloa la figura de Schumacher i reivindica que segueix viu

El 'Kàiser', tal com se li coneixia a nivell professional, va ser un dels grans baluards de Ferrari dins l'equip de Fórmula 1. Per aquesta raó, Piero Ferrari no ha pogut evitar parlar del pilot quan li han preguntat per ell durant el lliurament del Premi Mecenate Dello Sport 2021. Una condecoració que ha rebut recentment per dedicar-se a promocionar l'esport a Itàlia.

«M'agrada recordar els moments amb Michael fora de la pista, quan era un convidat a casa nostra i bevíem tranquil·lament una copa de vi negre junts. Una persona senzilla en el sentit més positiu de la paraula. Una persona clara, precisa, molt lineal», assegurava deixant entreveure la bona relació que tenia amb Schumacher.

Una visió sobre Michael que també han compartit altres persones que van treballar amb l'alemany en el passat. És el cas dels expilots Sebastian Vettel i Mark Webber, així com altres amics molt íntims de l'alemany, com Jean Todt, que van oferir el seu testimoni en el documental per Netflix. A més, el vicepresident de Ferrari, Enzo,  també va voler aprofitar la seva intervenció per mostrar les esperances que té posades sobre el fill del 'Kàiser', Mick, a qui ha espculat que el 2022 li donaran un millor cotxe.