YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La família de Leo, tetraplègic per una brutal pallissa, demana ajuda per poder operar-lo

La intervenció està prevista pel 15 d'octubre i l'objectiu és que l'home pugui recuperar la mobilitat

Leonardo Higa, al centre de la imatge, acompanyat de la seva mare i un altre familiar
Leo Higa té previst una operació a les seves cames el pròxim 15 d'octubre per recuperar la seva mobilitat. | CatalunyaDiari

La família de Leonardo Higa Allende, tetraplègic després de rebre una brutal pallissa l'any 2018 a Barcelona, demana ajuda per poder pagar una operació que ajudi aquest home a recuperar mobilitat. La seva mare, Helena Allende, ha iniciat una recollida de fons per tal de recollir 8.000 euros per tal de fer front a les despeses de la intervenció quirúrgica i les teràpies necessàries.

La mare de Leo ha fet un crit d'alerta a través de les xarxes socials, demanant ajuda, ja que l'operació està prevista pel pròxim 15 d'octubre. En aquest sentit, en un vídeo penjat a YouTube, ha assegurat que «perquè pugui caminar ha de passar per aquesta operació, ja que en cas contrari serà massa tard». Leo —de 40 anys—, que acompanya en el vídeo a la seva mare, també ha demanat ajuda «per tornar a caminar» i veure la seva filla. 

La recaptació es gestiona a través d'una pàgina de 'crowdfunding' que fins ara ha recaptat 1.586 euros, una xifra encara llunyana dels 8.000 euros necessaris.

La fatídica matinada del 25 de febrer de 2018

La vida de Leo Higa va canviar la matinada del 25 de febrer de 2018, quan tenia 37 anys i estava a punt d'iniciar una nova vida amb la seva dona i la seva filla a Eivissa, segons explica el digital 'Metrópoli Abierta'. Després d'una sortida amb els seus excompanys de treball amb qui havia anat a prendre alguna cosa per acomiadar-se, Leo tornava a casa seva al carrer Vallhonrat, al barri barceloní del Poble-sec, quan va ser abordat per cinc individus que van apallissar-lo, ja que es va negar a entregar les seves pertinences. 

Va ser trobat agonitzant per algunes persones que van avisar els serveis d'emergència. Leo va ser traslladat a l'Hospital Clínic sense coneixement i amb el crani enfonsat, a conseqüència dels cops amb una barra de ferro que van propinar-li. El brutal atac va provocar-li un vessament cerebral, parèsia facial esquerra i la pèrdua de visió completa en un dels ulls i parcial en l'altre. A conseqüència de tot això, la sang va inundar el seu crani i va entrar en coma, situació en què va estar durant 20 dies.

Després de quatre mesos al Clínic, va aconseguir «un miracle», en forma de recuperació, tornant a parla i reconeixent els seus familiars. La seva recuperació va continuar a l'Institut Guttman, tot i que va patir dos vessaments cerebrals que el van fer retrocedir. La insistència de la seva mare i la seva fortalesa van aconseguir una nova recuperació, en què ara volen fer un pas més i aconseguir que Leo torni a caminar.


Comentaris

envia el comentari