Pla obert d'un grup d'alumnes de l'escola Eiximenis arribant a la plaça de Josep Pla de Girona

Les famílies d'una escola del Pla de l'Estany no porten els fills com a protesta per haver de dur mascareta

L'AMIPA ha enviat una carta als consellers d'Educació i Salut

Una trentena de famílies de l'escola Finestres de Mieres (Pla de l'Estany) no han portat els seus fills a classe aquest dimarts com a protesta pel fet que han de dur mascareta obligatòriament a dins de les aules. Segons les famílies, Mieres és un municipi amb un risc molt baix de contagi i que en els últims mesos no s'ha detectat cap cas al poble. Per això demanen que es revoqui l'ús de mascaretes obligatòries a dins de l'aula, sobretot en escoles rurals com és la del poble. Els pares han protestat perquè durant els primers quinze dies de curs, alguns dels nens «sí que han manifestat molèsties i dificultats per l'aprenentatge» pel fet de portar mascareta.

Aquest dimarts les aules de primària de l'escola Finestres de Mieres (Garrotxa) només van tenir quatre alumnes. El motiu és que els pares de la trentena d'estudiants que no hi van anar van decidir no portar-los com a protesta pel fet que els seus fills hagin de portar mascareta a dins de l'aula. Les famílies recorden que el risc de contagi a Mieres és molt baix i que en els últims mesos no s'ha detectat cap cas de coronavirus. Per això han demanat als departaments d'Educació i Salut que repensin l'obligatorietat de la mascareta a dins de les aules, sobretot en escoles rurals com la de Mieres.

Si bé les famílies han respectat la norma que havia establert Educació en què durant les primeres setmanes seria obligatori portar mascareta a la classe i després s'estudiaria, ara creuen que la situació a Mieres és prou bona per a revocar la normativa. De fet, han optat per protestar perquè en aquestes dues setmanes de curs algunes alumnes «sí que han manifestat molèsties i dificultats per l'aprenentatge» pel fet de portar mascareta.

Per altra banda, els pares també es queixen que els grups bombolla i la separació d'espais comprometen el projecte pedagògic de l'escola. De fet, asseguren que durant els primers quinze dies de curs han respectat la decisió d'utilitzar les mascaretes a l'aula i mantenir la distància, però ara no entenen que es mantinguin aquestes mesures.

 

Demanen per carta als consellers d'Educació i Salut permetre anar sense mascareta

Per això l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMIPA) ha enviat una carta als consellers d'Educació i Salut demanant que es revoqui l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a les aules. Ho fan basant-se en les dades de contagi a Mieres i també recordant que alguns comunicats de Salt indiquen que els nens podrien ser menys transmissors del virus.

En la carta enviada a Josep Bargalló i Alba Vergés també recriminen que no hi hagi hagut una «major comunicació i participació» de les famílies en la presa de decisions i en «la lliure elecció responsable de les mesures que afecten els nostres fills». Aquest dimecres, els alumnes han tornat a les aules, però els pares avisen que mantindran aquestes protestes. La intenció és que un dia a la setmana els nens no vagin a l'escola com a mostra de disconformitat amb la mesura. La protesta seguirà fins que la Generalitat no es comprometi a estudiar l'ús de les mascaretes a l'aula.