Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Programa de 'Joc de Cartes' amb Ruth Jiménez i Rebeka Brown

Un famós restaurant de 'Joc de Cartes', forçat a tancar per una mort sobtada: 36 anys

El restaurant va participar en una edició del 'Joc de Cartes' dedicada a famosos catalans: era regentat per la periodista Ruth Jiménez

'Joc de Cartes' és un programa de televisió català que demostra que en el món de l'hostaleria, no tot és bufar i fer ampolles. I és que regentar un restaurant comporta molta feina i esforç. Això, les expropietàries del restaurant 'Haha' ho saben molt bé.

L'estiu del 2019, 'Joc de Cartes' sorprenia amb un programa diferent. En aquest cas, els propietaris dels restaurants que s'enfrontaven eren famosos de la talla de les germanes Ruth Jiménez i Rebeka Brown i de les germanes Mengual, que tenien un restaurant a Sant Cugat del Vallès.

Quant a les primeres. Ruth és presentadora i periodista, mentre que Rebeka és cantant. Les seves diferents carreres, però, no van impedir que s'unissin per obrir un restaurant al carrer París de Barcelona al qual  van anomenar  'Haha'. Aquest curiós nom prové del japonès i significa 'mare'.

Tot i que va ser el restaurant 'Sugoi' de les germanes Mengual el que es va endur la victòria, la participació del restaurant 'Haha' al programa va fer que aquest guanyés molt bona fama. Així, doncs, la seva combinació de cuina catalana i japonesa va arribar a oïdes de molts comensals, fins al punt que cada cap de setmana s'omplia del tot.

Imatge del restaurant d'Andrés Velencoso, al 'Joc de Cartes'.
Les participants, durant el programa, al restaurant regentat pels pares d'Andrés Velencoso. | TV3

El restaurant de Ruth Jiménez va durar dos anys

El famós restaurant, però, va durar poc, només uns dos anys. En efecte, si s'intenta buscar aquest restaurant ara a Barcelona no es trobarà, ja que va tancar de manera definitiva l'any 2021. Ara, Ruth ha parlat del motiu d'aquesta sobtada decisió i assenyala com a culpable la covid, que es va emportar amb ella milers de restaurants i hostalers.

Ruth Jiménez ha explicat que la seva intenció era tenir un negoci on la gent es pogués sentir com a casa. Amb aquesta idea en ment, es va embarcar amb la seva germana en una gran aventura. Ara bé, al principi, cal invertir sempre en el negoci perquè tingui èxit i l'arribada de la pandèmia va dificultar que el restaurant prosperés. 

De fet, la seva idea era molt bona i ja tenien firmat un contracte per obrir el març de 2020 un altre restaurant a Eivissa. No obstant això, precisament el març de 2020 va ser el mes en què tota la població va ser confinada. Així doncs, tots els esforços que havien fet amb el 'Haha' i tot el que havien aconseguit se'n va anar en orris. I és que les germanes es van reunir el dia 10 de març per organitzar l'obertura del nou restaurant, però només 5 dies més tard l'estat espanyol era oficial confinat.

Segons explica Ruth Jiménez, amb les mesures anticovid l'espai del restaurant es reduïa molt i amb prou feines podien posar 3 taules al seu establiment. A més, Jiménez afegeix que «el menjar japonès va de compartir, explicar... era impossible. Els cambrers, al principi de la pandèmia, ni se t'apropaven».

El cuiner va morir amb només 36 anys

Tampoc va ajudar al restaurant la prematura mort d'una persona molt especial. El cuiner, Miquel Àngel Vaquer, va morir víctima de la covid amb només 36 anys. Les germanes coincideixen que ell era la base del seu projecte. Sense ell, el 'Haha' va perdre el sentit que tenia.

Finalment, les dues germanes van veure's forçades a prendre la dura decisió de traspassar el negoci. Van ser Bárbara Mengual i el seu marit, Saulo Meireles, els que se'l van quedar i li van canviar el nom. Ara es diu 'Shido'.

El 'Haha' és una més de les víctimes que van caure amb l'arribada de la pandèmia. Era un restaurant que augurava un gran èxit, però, el coronavirus va arrasar amb tot el que va poder. Només queda esperar a veure si, algun dia, el 'Haha' aconsegueix tornar a encendre els fogons amb la seva fusió de cuina catalano-japonesa.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp