Tot just una setmana més tard que Pfizer fos la primera companyia farmacèutica en comunicar que els resultats preliminars de la seva vacuna contra la Covid-19 havien tingut una eficàcia del 90%, la companyia ha augmentat aquesta setmana el percentatge d'efectivitat fins al 95%, segons les dades de la fase III dels seus assajos clínics publicats el dimecres 18 de novembre.
El comunicat va arribar dos dies després que Moderna, la seva principal competidora en l'elaboració de la vacuna, publiqués els resultats previs de la seva vacuna, que li donaven una efectivitat del 94,5%.
Tot i que les notícies són positives en relació amb l'arribada de la vacuna, molts experts han manifestat que, abans de començar amb les campanyes de vacunació, caldrà enfrontar-se a un hivern molt dur i continuar complint les mesures de seguretat per frenar el coronavirus. L'objectiu és un descens dels contagis, com està succeint a Espanya en les últimes setmanes, on la incidència acumulada amb prou feines sobrepassa els 400 casos per 100.000 habitants.
Adolfo García Sastre ofereix les claus del que succeirà en 2021
Els resultats van arribant a poc a poc i ja s'exposa que hi ha una 'tendència descendent' a la incidència acumulada, tal com explicava aquest passat dilluns Fernando Simón en la seva compareixença rutinària a la Moncloa.
El viròleg espanyol Adolfo García Sastre, que treballa a l'hospital Mont Sinaí de Nova York, va ser entrevistat la setmana passada al programa 'Al Rojo Vivo' de LaSexta, i va revelar quan, al seu parer, es podrà tornar a una certa normalitat.
“Si todo va bien, a mitad del año que viene volveremos a la normalidad “ #Ferreras#coronavirusARVpic.twitter.com/aKHyeLd96E
— MASPITV (@TVMASPI) November 16, 2020
El viròleg preveu el moment en què tornarem a tenir una vida normal
«Cal tenir molta cura durant l'hivern, però amb l'esperança que això acabarà en algun moment perquè ja tenim dades que dues vacunes, la de Pfizer i la de Moderna, funcionen molt bé i, tard o d'hora, les aconseguirem distribuir», explicava el prestigiós viròleg, Adolfo García Sastre, en una entrevista per videotrucada al programa 'Al Rojo Vivo', presentat per Antonio García Ferreras.
Encara que l'arribada de les primeres vacunes no serà fins a principis del 2021, i sabent que els grups de risc seran els primers a rebre la vacuna, diversos experts consideren que podríem començar a recuperar la vida normal prepandèmia a mitjans o finals de la primavera vinent.
«Això probablement passarà a la primavera, a mitjans o finals, però una vegada que es comenci a vacunar tota la gent, les mesures que es prendran per controlar la vacuna no seran com les de fins ara», apuntava García Sastre.
El prestigiós viròleg treballa amb l'Hospital de Burgos en un projecte sobre la Covid-19
La Universitat de Burgos, l'Hospital de Burgos, l'Atenció Primària de Burgos i el grup del viròleg burgalès Adolfo García Sastre, estan immersos en un projecte d'investigació, que generarà l'anàlisi i seguiment de mostres de la població de Burgos per al seu estudi virològic, immunològic i genètic en relació amb la Covid-19.
Aquest projecte d'investigació comença en el marc de la gran relació que manté la Universitat de Burgos amb el doctor Adolfo García Sastre, un dels prestigiosos viròlegs a escala mundial i reconegut amb un Doctor honoris causa l'any 2019 per la institució acadèmica burgalesa.