La farmacèutica Grifols es proposa consolidar la seva presència a la Xina

La companyia destinarà 10 MEUR a construir una nova fàbrica de diagnòstics als terrenys de Lliçà de Vall

Farmacèutica Grifols
La farmacèutica Grifols invertirà una gran quantitat de diners per finançar noves plantes i fer manteniment | CatalunyaDiari.cat

L'empresa farmacèutica catalana Grifols destinarà 1.400 MEUR a inversions fins al 2022. El 60% d'aquesta partida s'utilitzarà per finançar noves plantes, mentre que el 40% restant serà per fer manteniment. Així ho han explicat els responsables de la multinacional farmacèutica en una trobada amb mitjans posterior a la junta general d'accionistes que s'ha celebrat aquest divendres a Sant Cugat del Vallès.

El projecte de Lliçà comença a caminar

La responsable de relacions amb inversors, Núria Pascual, ha detallat que durant el 2018 es van invertir 252 MEUR dels 1.400 previstos fins al 2022 i que al llarg del primer trimestre de 2019 se n'han invertit 64,9. Alhora ha destacat que 300 MEUR del global aniran a parar a l'Estat espanyol: «A Múrcia es construirà una nova planta de components i anticoagulants que després es vendran als Estats Units», ha indicat.

En aquesta línia han detallat que utilitzaran 10 MEUR per construir una nova fàbrica de diagnòstics a la parcel·la que la companyia va comprar a Lliçà de Vall. «Es tracta d'una ampliació de la planta de maquinària que tenim a Parets, que es traslladarà a Lliçà i també els seus treballadors», ha explicat Pasqual, que ha dit que l'actual factoria paretana es mantindrà però amb una altra activitat.

Consolidant la seva presència a la Xina

Per altra banda, han manifestat la seva voluntat de consolidar la seva presència al mercat xinès i han anunciat que estan treballant amb el seu soci en aquest país, Shangai RAAS, per construir una nova fàbrica «d'acord amb els estàndards de qualitat de Grifols». Tot i aquest desig, els responsables de l'empresa han indicat que les inversions en aquest país no estan contemplades en aquests 1.400 MEUR.

La farmacèutica catalana Grifols vol consolidar la seva presència a la Xina
La farmacèutica catalana Grifols vol consolidar la seva presència a la Xina | CatalunyaDiari.cat

Grifols vol seguir expandint el seu negoci «de forma sostenible i a llarg termini». Així ho han explicat els consellers delegats de la multinacional farmacèutica Raimon Grifols Roura i Víctor Grifols Deu, que han apuntat que després d'assolir els objectius estratègics fixats per l'any 2018, l'empresa vol seguir amb la seva expansió continuada.

Bons resultats de l'assaig Ambar

La Junta d'Accionistes també ha servit per informar els membres de la companyia sobre l'estat en què es troba l'assaig clínic Ambar contra l'Alzheimer que està desenvolupant Grifols, en col·laboració amb la Fundació ACA de Barcelona i l'Alzheimer Disease Research Center de Pittsburgh.

La darrera fase de la investigació que s'ha dut a terme ha consistit a avaluar l'eficàcia del recanvi plasmàtic per alentir la progressió de la malaltia. «Durant els mesos de juliol i setembre es faran diverses actualitzacions rellevants», ha apuntat Raimon Grifols Roura que ha dit que aquesta investigació «fa molt bona olor».

Ha afegit que la voluntat del grup és enllestir els estudis a finals de 2019 i abordar la iniciativa comercial. Tot i això, ha remarcat que primer caldrà que les autoritats reguladores del medicament, European Medicines Agency (EMA) i Food and Drug Administration (FDA) atorguin a Grifols una indicació que estableixi que aquest tractament està indicat contra l'Alzheimer.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari