La nova patrulla ciutadana contra els carteristes del metro

Estudien els moviments dels lladres per poder assenyalar-los i recollir els robatoris en un grup de Facebook

BCN RAR
La patrulla està formada per 8 membres ara mateix, però tenen la intenció que s'hi incorpori més gent | BCN RAR

Davant l’augment de furts que s’estan donant en els últims temps per part de carteristes en els transports públics de la capital catalana, un grup de ciutadans de Barcelona han decidit unir-se i alçar-se en forma de patrulla per fer front als robatoris al metro.

Aquesta patrulla ha estat nomenada ROAR, per les sigles en anglès d’Organització de Residents Contra els Robatoris i que, a més, en la llengua anglosaxona les inicials formen la paraula que fa referència al rugit d’un lleó i així fer referència al poder i força que poden tenir tots plegats.

Estudien els moviments dels carteristes per a poder assenyalar-los

L’objectiu de ROAR és monitorar els casos que els arriben de robatoris en un mapa de la ciutat, fotografien els presumptes carteristes, difonen la seva imatge i els segueixen quan estan a punt de tornar a actuar per tal d’assenyalar-los i poder evitar els furts.

En el moment en què detecten al lladre, porten xiulets per a fer-los sonar ben fort en cas d’amenaça de robatori. També avisen a tot el vagó de metro que els sospitosos són carteristes i els assenyalen.

De moment, són només 8 les persones que formen aquesta patrulla que controla i actua a metro de Barcelona, tot i que són més de 6.000 els seguidors que tenen a la pàgina de Facebook 'Barcelona Residents Against Robbery' i que col·laboren en la formació del mapa de casos dia rere dia.

Més formacions per a acollir a més candidats

Segons Mery Peña, integrant de ROAR, ha informat a ‘TOTBarcelona’, el seu objectiu és acabar amb la impunitat i, per a un futur pròxim, poder organitzar noves formacions, per a poder ensenyar als ciutadans que vulguin ser integrants de la patrulla com han d’actuar en el moment d’assenyalar als presumptes carteristes.

La representant de la patrulla ha explicat que no volen posar «a ningú en situacions de perill» a l’hora d’actuar, i que per això és tan important la formació que volen iniciar. «Abans de sortir al metro, hem de preparar comunicativament la patrulla. Es tracta de prevenir, no de violentar», ha afegit sobre les actuacions al metro.

La policia, de moment, no ha establert contacte amb la patrulla   | CatalunyaDiari.cat

 

Poca col·laboració policial

Tot i estar fent una bona feina, la comunicació que l’organització ROAR té amb la policia és completament nul·la. Tal com Peña ha explicat, tot i haver intentat contactar amb els cossos de la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra per a poder treballar conjuntament, aquests sembla que prefereixen seguir treballant per la seva banda.

«Cada vegada hi ha més robatoris contra gent jove quan torna de festa», ha alertat Peña, afegint que es tracten de furts en grup, en els quals acorralen als joves i els retenen contra terra, mentre els prenen tot el que porten a sobre.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari