YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

🚨 La pandèmia torna a estar en expansió a Catalunya: l'Rt supera novament l'1

La farmacèutica catalana Reig Jofre produirà la vacuna de Janssen a Espanya

La companyia posarà en marxa una planta d'última tecnologia el primer trimestre del 2021

Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V
La farmacèutica catalana Reig Jofre produirà massivament la vacuna de Janssen contra el covid a Catalunya  | FIDR

La companyia farmacèutica catalana Reig Jofre, ubicada a Sant Joan Despí, ha arribat a un acord amb Janssen Pharmaceutcal Companies de Johnson&Johnson per a la transferència tecnològica de la producció a Barcelona de la seva candidata a vacuna contra la Covid-19, actualment en investigació, segons ha informat la companyia en un comunicat i en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Reig Jofre ha explicat que la pròxima posada en marxa d'una planta d'última generació a la capital catalana el primer trimestre del 2021 suposarà una «oportunitat única» per al subministrament ràpid i segur de la candidata a vacuna. La signatura de l'acord permetrà la producció dels primers lots d'aquesta candidata a vacuna, un cop rebudes les aprovacions per part de les autoritats sanitàries corresponents.

Una inversió de 30 milions d'euros en una nova planta a Barcelona

La nova planta, que va iniciar la seva construcció l'any 2018 a Barcelona, ha suposat una inversió de 30 milions d'euros. Gràcies a ella, la companyia triplicarà la seva capacitat existent, augmentant alhora l'eficiència energètica i de producció. Segons la companyia, la integració de tecnologia d'aïlladors d'última generació i de processos altament automatitzats «garantirà la qualitat i seguretat de producció asèptica al seu màxim nivell».

L'aliança amb Janssen en aquest projecte implica una inversió addicional, que els laboratoris catalans ja han iniciat, amb l'objectiu de garantir que les noves instal·lacions compleixen amb els nivells de bioseguretat i requeriments de la candidata a vacuna Ad26.COV2-S. Segons l'acord, Reig Jofre serà responsable de la formulació, l'ompliment i envàs de la candidata a vacuna, que serà distribuïda per Janssen.

El conseller delegat de la companyia, Ignasi Biosca, ha mostrat la seva satisfacció per «l'esforç continuat de Reig Jofre per invertir en tecnologia i capacitats industrials» i ha dit que «contribuirà en aquests moments a poder disposar de la vacuna Covid-19 en un gran nombre de països».


Comentaris

envia el comentari