Els tests Covid arribaran a les farmàcies per poder-los fer a casa

Les farmàcies espanyoles disposaran aviat de tests que podran realitzar-se a casa

Hombre desinfectando una estancia del hogar
Les farmàcies espanyoles disposaran aviat de tests que podran realitzar-se a casa | OCU

Podria ser imminent. Els tests de coronavirus que pot fer-se una sola persona a casa poden arribar a les farmàcies espanyoles en qüestió de dies o setmanes. Segons avança 'La Vanguardia' en la seva edició d'aquest dissabte, 14 de novembre, els tests del SARS-CoV-2 són un tipus de proves serològiques que necessiten tan sols una gota de sang i en uns minuts treu un resultat concloent sobre els anticossos que té la persona d'IgM i IGC, el que acaba indicant si s'ha passat o no la Covid-19.

El mateix mitjà, en aquesta línia, va més enllà i explica que es requerirà recepta per poder obtenir els tests. Per aquest motiu, és més que probable que per obtenir una d'aquestes proves s'hagi de provar el contacte directe amb un positiu de Covid.

De fet, l'empresa valenciana Elix Pharma, en col·laboració amb el fabricant suís PRIMA Lab, va anunciar que tenia la intenció de distribuir a les farmàcies espanyoles el primer test amb certificació europea d'autodiagnosi Covid-19. Segons aquesta empresa, els tests compten amb una sensibilitat del 95,7% i permetrà als consumidors realitzar-se la prova per determinar si han generat anticossos d'infecció o immunitat a la Covid-19.

Els tests a les farmàcies, una possible solució

I és que a la fi totes les restriccions van en una mateixa direcció: intentar que no es col·lapsin els hospitals. Com ja va passar al març, la màxima prioritat de les autoritats governamentals passa per no sobrecarregar la feina que ja tenen als hospitals d'Espanya, per la qual cosa els tests a les farmàcies pot ser una altra solució efectiva per arribar a aquesta solució.

Madrid, de fet, ja ho va demanar fa setmanes. La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, va sol·licitar al govern central la possibilitat de fer tests per detectar la Covid-19 a les farmàcies. A través d'una carta, des de la mateixa Comunitat de Madrid ressaltaven: «Els farmacèutics són professionals implicats en l'educació per a la salut i capacitats per a la realització de proves analítiques, i s'especifiquen alguns exemples com les proves de detecció de glucosa, colesterol, triglicèrids, VIH o embaràs».

Alguns metges, en contra

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) es resisteix a la notícia que compta 'La Vanguardia' al·legant que la subministració de tests a les farmàcies espanyoles i altres establiments de l'àmbit de la salut no és aconsellable. Segons expliquen ells mateixos, aquestes mesures no compten amb l'aval científic i professional necessari, de manera que a la fi poden generar encara més confusió entre la població.

El CGCOM reiterava així la necessitat d'implementar mesures de consens. Malgrat això, la pilota està ara sobre de les autoritats sanitàries espanyoles, que segons el mitjà esmentat anteriorment, i estarien valorant la possibilitat de dotar les farmàcies espanyoles amb els tests ràpids perquè la població se'ls pugui fer a casa i sense necessitat d'acudir als centres de salut.


Comentaris

envia el comentari