ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Girona, la Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf passen a fase 2

Fernando Simón ho ha confirmat 24 hores abans del què estava previst | L'àrea metropolitana serà una sola regió a partir de dilluns

Fernando Simón en la compareixença davant dels mitjans de comunicació del dilluns, 18 de maig
Sanitat ha confirmat les zones de Catalunya que passen a fase 2. | CatalunyaDiari

Fernando Simón ha confirmat aquest dijous, 28 de maig, que Girona, la Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passen a fase 2 a partir de dilluns que ve, mentre que Lleida, de moment, es mantindrà a la fase 1. 

D'altra banda, les regions sanitàries de Barcelona, l’àrea metropolitana nord i la sud seran una sola regió sanitària a partir de dilluns que ve, 1 de juny. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat d’unificar les tres regions i, per tant, estarà permesa la mobilitat entre tots els municipis que les conformen, que es mantindran en fase 1.

Lleida i l'àrea metropolitana seguiran en fase 1

Així les coses, Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passaran a fase 2 a partir de la setmana que ve i se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja hi són des de la setmana passada.  D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han anunciat aquest dijous al vespre en roda de premsa que donen llum verda a les peticions de la Generalitat després d’haver mantingut les reunions bilaterals amb les Comunitats Autònomes.


Comentaris

envia el comentari