Salvador Illa durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats el 2 d'abril de 2020.

La fase 2 elimina les franges horàries i estableix protocols pel control d'accés a les platges

El BOE apunta que els municipis podran limitar el temps de permanència i parla de quatre metres quadrats per banyista

El govern espanyol ha publicat un decret al Butlletí Oficial de l'Estat que elimina les franges horàries  dels nens i dels adults en fase 2 i també permet sortir al carrer més  d'una vegada al dia.

A més, també remarca que els ajuntaments podran establir limitacions d'accés i d'aforament a les platgesper assegurar la distància interpersonal d'almenys dos metres entre banyistes.

Els municipis, continua, podran establir límits en els temps de permanència, així com en l'accés als aparcaments per facilitar el control de l'aforament. El BOE estableix que cada banyista haurà de tenir disponibles quatre metres quadrats.

Mig Catalunya en Fase 2

Aquestes noves normatives, que entren en vigor aquest mateix dimecres, ja són vigents als territoris catalans que es troben en la Fase 2 de la desescalada: Les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran, que van entrar en aquesta fase el dilluns, 25 de maig. 

Salut té previst demanar que a aquestes zones s'hi sumin Girona, la Catalunya Central i les àrees de l'Alt Penedès i el Garraf, a partir del pròxim dilluns, dia 1 de juny, si el govern espanyol accepta la seva proposta. 

En canvi, Barcelona i tota la seva àrea metropolitana, que podrien unir-se en una única regió de cara a la desescalada, seguiran una setmana més en Fase 1, ja que només fa tres dies que hi són.

Lleida, per la seva banda, va entrar a la Fase 1 fa deu dies, però l'augment de casos de Covid-19 per una festa d'aniversari i per un rebrot entre treballadors d'empreses agroalimentàries ha fet que Salut decideixi mantenir la regió en Fase 1 una setmana més i veure com evolucionen les dades.