Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Una cambrera serveix un dinar a una parella al restaurant 'El racó' de la plaça Independència de Girona

Fecasarm impugna davant el TSJC les restriccions horàries de bars i restaurants

El nou recurs es basa en la resolució del tribunal que ha suspès el tancament de l'hostaleria al País Basc

Una cambrera serveix un dinar a una parella al restaurant 'El racó' de la plaça Independència de Girona
La Fecasarm demana que els bars i restaurants recuperin l'horari continuat que va estar vigent durant els mesos de novembre i desembre. | ACN

La Federació d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha presentat aquest dijous al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contra les restriccions a la restauració que va dictar el Govern el passat 5 de febrer, i que només permeten que els bars i restaurants serveixin menjar de 7:30 a 10:30 hores i de 13:00 a 16:30 hores. La patronal afegeix una petició de mesures cautelars i reclama que el sector pugui donar un servei continuat fins a les 22 hores .

Així mateix, també reclamen que les activitats de sala de concert, cafè-teatre i cafè-concert puguin oferir servei de bar. L'entitat recorda que fa dos dies el Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TJPV) va tombar el tancament de l'hostaleria i la restauració en aquella regió.

Demanen tornar al règim horari vigent entre el 23 de novembre i el 21 de desembre

En el recurs, Fecasarm indica que el servei per franges estava justificat «tan sols durant les festes nadalenques, a fi i efecte d'evitar les llargues sobretaules pròpies d'aquelles dates». Segons Joaquim Boadas, secretari general i cap dels serveis jurídics de l'organització, «la fixació dels horaris —encara que siguin d'una hora més per servei—, és del tot arbitrària». Per aquest motiu, la patronal vol tornar al règim d'horari continuat que va estar vigent entre el 23 de novembre i el 21 de desembre de 2020.

Per argumentar la urgència de la mesura cautelar sol·licitada, Fecasarm argumenta que «el pròxim cap de setmana és Carnaval» i adverteix que «en cas que no hi hagi oferta legal es produiran molts sopars multitudinaris sense control que revertiran en un augment de contagis».

El sector defensa que només el 3% dels contagis s'han produït en l'àmbit de la restauració

Així mateix, en el document presentat, l'entitat argumenta que el TSJC ja ha reconegut que el virus no es transmet més en unes hores que en d'altres en dues interlocutòries prèvies de juliol i setembre del 2020. A banda de la interlocutòria del tribunal basc, els serveis jurídics de l'organització han aportat un estudi elaborat per una consultora que «acredita que les restriccions imposades a l'hostaleria per part de la Generalitat han sigut totalment ineficaces» així com els darrers informes del Ministeri de Sanitat que indiquen que només el 3% dels contagis s'han notificat en l'àmbit de la restauració.

La Fecasarm també ha denunciat en el seu recurs «el dany irreparable que estan patint milers d'empreses a Catalunya a causa de les restriccions desproporcionades i innecessàries que estan patint».