Fecasarm insta el TSJC a reconsiderar el tancament de bars i restaurants

El 21 d'octubre el tribunal va avalar la decisió de la Generalitat de tancar tota la restauració

Terrassa d'un bar
La Fecasarm sol·licita al TSJC reconsiderar la decisió de mantenir tancats bars i restaurants després de l'aplicació del toc de queda | Gastroactitud

La Federació catalana d'associacions d'activitats de restauració i musicals (Fecasarm) ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reconsiderar la decisió de mantenir tancats bars i restaurants per a frenar els contagis de Covid-19.

Ho ha fet a través d'un recurs de reposició contra l'acta dictada el 21 d'octubre mitjançant la qual el tribunal va avalar la decisió de la Generalitat de tancar tota la restauració catalana, ha informat Fecasarm en un comunicat aquest dilluns. La federació es basa en el fet que «la mesura s'ha mostrat totalment ineficaç i fins i tot contraproduent perquè els contagis s'han disparat, així com la taxa reproductiva efectiva i l'índex de Creixement Potencial».

De fet, Fecasarm s'ha remès a un informe del Ministeri de Sanitat que, segons la patronal, «deixa en evidència els arguments de la Generalitat utilitzats per a justificar el tancament de bars i restaurants davant el Tribunal, que demostra que només un 3,5% dels rebrots tenen com a origen un local de restauració». També han aportat un informe de l'entitat Competur, en el qual s'analitza l'informe del Ministeri de Sanitat i s'arriba a la conclusió que «els bars i restaurants són espais segurs i suposen una alternativa controlada i segura».

Una altra de les conclusions que la federació ha extret de l'informe del Ministeri de Sanitat és que «l'oci incontrolat ha estat la causa principal de l'augment de contagis i que aquest ha anat a més a mesura que s'han anat limitant o restringint les activitats de restauració i oci nocturn legals».

«Innecessari» després del toc de queda

Per això, Fecasarm considera que una vegada aprovat el toc de queda, «no té sentit mantenir la restauració tancada», conclusió que també extreuen de l'exposició de motius del Reial decret 926/2020 pel qual s'ha acordat declarar l'estat d'alarma.

La federació també s'oposa al fet que el toc de queda a Catalunya comenci a les 22.00 hores: «La Generalitat s'ha tornat a equivocar fent ús d'una estratègia de màxims en restriccions encara més en les activitats legals i sense incidència quant a prevenció de les il·legals».


Comentaris

envia el comentari