Aragonès i Vergés, durant la visita al laboratori clínic de la metropolitana nord a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona

Vergés carrega contra Budó: «No podem entrar en especulacions, la gent ja està prou confosa»

La consellera de Salut retreu a la portaveu del Govern que hagi parlat sobre un possible confinament domiciliari de cap de setmana

La consellera de SalutAlba Vergés, ha sortit al pas de les «especulacions» sobre un nou confinament de cap de setmana davant l'increment de contagis de coronavirus a Catalunya, tal com ha manifestat aquest matí la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó. La titular de Salut ha assenyalat que «no podem entrar en especulacions de quines mesures haurem d’aplicar perquè la gent ja està prou confosa». En declaracions al programa 'Tot es mou', de TV3, Vergés ha declarat que «les autoritats sanitàries no podem començar a llençar missatges, posem les especulacions a banda i treballem propostes».

Alba Vergés ha comentat que de cara al pròxim cap de setmana «es redueixi la mobilitat i la interacció social» i que la població s’ho prengui «molt seriosament» perquè «depèn de tots aturar el creixement tan intens» de l’epidèmia. La consellera de Salut no ha estat l'única en carregar contra les paraules de Meritxell Budó, ja que la portaveu d'ERC al Parlament, Marta Vilalta, ha defensat que «cal evitar especulacions i no comunicar qüestions que no s'hagin decidit».

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha desautoritzat les declaracions de Budó, i durant una compareixença ha descartat parlar de més mesures «fins que no s'aprovin».

Reunió amb Salvador Illa a Barcelona

D'altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha reunit aquest dilluns presencialment amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. La consellera ha defensat davant d'Illa que el Govern sempre ha pres les decisions que ha cregut convenient per intentar frenar el virus i li ha tramès que així ho continuarà fent, al mateix temps que li ha demanat que «no entorpeixi aquestes decisions», segons ha informat Salut.

Vergés també li ha reclamat que el govern espanyol posi a l'abast dels ciutadans totes les ajudes econòmiques i socials que té el seu abast. Durant la trobada, Vergés i Illa han analitzat la situació de la pandèmia a Catalunya i han compartit opinions a l'hora de fer front a aquest augment de casos. La reunió s'ha fet a la seu del Departament de Salut.