Fernando Simón, de negre, assenyalant amb els dits cap a l'esquerra da la imatge

Simón assegura que gran part dels brots en l'àmbit educatiu es donen a Secundària

Ho ha indicat en roda de premsa aquest mateix dilluns

La major part dels brots que es detecten en l'àmbit educatiu no universitari es donen en l'Educació Secundària. Així ho ha indicat en roda de premsa aquest mateix dilluns el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón.

Després de ser preguntat si el Ministeri disposava de dades de brots en l'àmbit educatiu per nivells, Simón ha assegurat que sí. «Sí que tenim informació de brots per nivells, la major part dels brots que es detecten són a Secundària», ha dit.

A més, tal com ha assenyalat, els brots dins de Secundària se centren sobretot en els cursos on els alumnes tenen entre 15 i 17 anys, la qual cosa és, al seu judici, «molt coherent» amb la informació que té el Ministeri de la transmissió en grup d'edat universitària, en la qual s'estan produint brots «importants». Ara bé, el director ha volgut precisar que la majoria dels brots que es donen en població adolescent i universitària no estan relacionats amb l'activitat docent, sinó amb la vida associada que porten aquests grups d'edat. Per això, Simón ha justificat que els brots es donin en els grups de major edat de l'ESO, perquè els alumnes d'aquesta edat tenen una vida social important, com els universitaris, i per tant, és més probable que els contagis incrementin.

La incidència a les aules és molt baixa, segons Simón

Posteriorment, preguntat de nou per aquesta qüestió, ha xifrat en menys «d'un 1%» la incidència a les aules que s'han hagut de tancar per quarantena. «Algun brot ha ocasionat el tancament d'aules. No tinc al cap que de manera llarga s'hagin tancat col·legis, sí col·legis per quarantena i també aules», ha assenyalat.

A més, ha assenyalat que «no es pot pensar» que els col·legis serveixin d'amplificadors perquè la transmissió que es dona en aquests àmbits «no està superant la transmissió comunitària». En qualsevol cas, ha assenyalat que «fora de l'activitat docent, hi ha grups de població i situacions d'alt risc de transmissió» però ha reiterat que, en l'àmbit educatiu «i durant el temps que s'està a classe», les mesures preses fins avui «estan funcionant».