La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els resultats de la prova pilot amb un concert a la Sala Apolo de Barcelona al desembre, i ha demanat reobrir discoteques.
Ho ha fet per a rebatre l'argument que «no era possible desenvolupar l'activitat de discoteca sense risc de contagi, ja que es tracta d'espais tancats i sovint poc ventilats», en un escrit presentat aquest dimarts a la Sala Contenciosa del TSJC i consultat per Europa Press.
En el text considera que la Generalitat, en decretar el tancament de l'oci nocturn, «no ha demostrat que hagi esgotat tots els mecanismes al seu abast per a implementar mesures menys restrictives».
Bonaventura Clotet @IrsiCaixa apunta al gener per saber els resultats de la prova pilot amb tests d'antígens de la @Sala_Apolo.
— L’informatiu | TVE Catalunya (@linformatiu_tve) December 1, 2020
"Creiem que discriminant el públic a l'entrada permetrà recuperar la plena normalitat de les activitats culturals".@marta_sugranes@RTVECatalunyapic.twitter.com/IPWv6uRjTx
El resultat de la prova pilot a la sala Apolo
Sobre el concert a la Sala Apolo, recorda que van assistir 463 persones sense guardar la distància però amb mesures preventives, i no va haver-hi cap contagi en l'esdeveniment, la qual cosa, a parer seu, demostra que «una activitat d'oci nocturn es pot dur a terme de forma totalment segura en un espai tancat si hi ha mesures de seguretat».
Diem adéu a un dels anys més difícils de la nostra història recent amb el convenciment que la Cultura és essencial, és segura -com confirma la prova pilot a la @Sala_Apolo via #CanRuti@Primavera_Sound- i és més necessària que mai.
— Cultura (@cultura_cat) December 31, 2020
Vivim-la, protegim-la, regalem-la...
BON 2021! pic.twitter.com/OF30uhEUYQ
Sobre la base dels resultats de la prova pilot, Fecasarm insisteix que el tancament de l'oci nocturn és una mesura que es va prendre «de manera indiscriminada i sense explorar mesures menys oneroses».
En contra de la limitació horària a bars i restaurants
La patronal de l'oci nocturn també sosté que la Generalitat va aprovar la limitació horària en bars i restaurants «sense seguir les conclusions de l'informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya de 23 de juliol de 2020», perquè aquesta va concloure com a necessari reduir l'aforament de locals de restauració, però no reduir el seu horari.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Així doncs, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) continua criticant les noves restriccions per a bars i restaurants imposades per la Generalitat, afirmant que són «arbitràries, ineficaces, desproporcionades i contraproduents» i que arruïnaran el sector de la restauració.
Fecasarm assegurava, en aquest sentit, que la restauració no és un focus de contagi i que els brots no han tingut origen en el sector. Recordava, a més, que les restriccions contribueixen que proliferin les trobades i festes il·legals, per la qual cosa consideren que la limitació horària i eliminar l'horari de sopars és una «total irresponsabilitat».
Dos informes pericials aportats per la @FECASARM al @tsj_cat posen en evidència les restriccions de la @Generalitat_cat a la #restauració i l'#ocinocturnhttps://t.co/yrJOBWQgas
— FECASARM (@FECASARM) January 21, 2021