Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una oficina d'ocupació del SEPE amb una altra imatge d'una persona amb les mans plenes de bitllets d'euros i una emoticona a sobre amb expressió d'ensurt

Feines amb sous de fins a 3.000 € i sense estudis: l'últim del SEPE causa furor

Les persones en situació de desocupació poden optar a una sèrie d'ofertes laborals molt interessants

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) exerceix una tasca fonamental per a moltes persones. Les persones en situació de desocupació tenen dret a accedir a una sèrie d'ajuts fins que tornin al mercat laboral. L'atur és la més coneguda, però hi ha altres subsidis disponibles i que són de gran utilitat.

Més enllà del lliurament d'aquestes prestacions, el SEPE també exerceix altres funcions. I ara ha anunciat una iniciativa molt interessant que demana uns requisits molt assequibles.

A través de la seva plataforma 'Empléate', un portal per trobar feina, el SEPE compta amb més de 700 ofertes de feina amb un únic requisit: haver cursat l'educació primària.

En què consisteixen aquestes ofertes?

Aquestes ofertes abasten tota mena de sectors, des de comercials fins a administratius, i estan disponibles per diferents punts del país. La flexibilitat és una de les grans característiques d'aquestes ofertes, ja que algunes permeten l'opció de teletreballar.

Els salaris són competitius i alguns poden assolir xifres bones. La majoria de llocs de treball requereixen uns anys d'experiència prèvia i tenen una data límit per inscriure's.

El lloc administratiu ofereix un salari anual de fins a 20.000 euros. Un oficial de construcció pot arribar als 23.000 euros cada any (uns 1600 euros al mes). Un lampista als 37.000, cosa que vindrien a ser més de 3.000 euros mensuals.

Així mateix, les persones que sàpiguen parlar diversos idiomes tenen opcions en atenció al client o com a professors de reforç. També hi ha ofertes com a xofer de camió de repartiment, amb un salari que oscil·la entre els 28.000 i 32.000 euros (uns 2.000 euros mensuals). D'ajudant d'obra o conductor de residus no perillosos, també.

A més, hi ha ofertes de cambrer, repartidor, conductor de camió, muntador de plaques solars, ajudant de cuina o vigilant de seguretat. Les feines són diverses i poden ser de gran ajuda per a molts desocupats que experimenten dificultats per tornar a treballar.

Com accedir a aquestes ofertes de feina?

Les sol·licituds es poden fer al portal Empléate. T'has de registrar a la pàgina web, buscar les ofertes que t'interessin i inscriure't. Els usuaris poden seleccionar diversos filtres per fer una cerca més precisa, i hi ha elements com els estudis, experiència o tipus de jornada laboral.

El SEPE mostra un gran compromís amb els ciutadans que no tenen una àmplia formació acadèmica. Els salaris són justos i es converteixen en un gran al·licient per accedir a les ofertes de feina. Aquesta iniciativa és molt útil i pot ser de gran ajuda per a moltes persones.