Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una prestatgeria a una casa amb llibres, una altra d'un peixet de plata en una caixa i una altra d'una dona en primer pla amb gest feliç, a més d'una imatge d'un pot

El truc més efectiu per acabar amb els peixets de plata a casa teva

Aquests insectes apareixen a les zones humides de la casa i erradicar-los és més senzill del que penses

Segur que tu també has vist més d'una vegada els insectes coneguts com a peixets de plata. Pertanyen a l'espècie lepisma saccharina i conviuen amb nosaltres, sobretot, a llocs on és present la humitat.

De color gris plata i forma allargada, tot i que no suposen un risc, la veritat és que es poden convertir en un problema, ja que no és plat de bon gust tenir insectes al teu bany o altres estances. A més, sí que poden danyar els aliments o atraure altres espècies.

Amb l'objectiu d'acabar amb la presència dels molestos peixets de plata, també coneguts com a peixets d'argent, a casa teva, pots dur a terme els trucs següents:

  • Ruixeu-los amb alcohol etílic.
  • Aplicar àcid bòric en cantons i esquerdes.
  • Usar insecticida.

El truc casolà més efectiu contra els peixets de plata

D'altra banda, un dels trucs més efectius per acabar per sempre amb aquests insectes consisteix a crear un parany casolà. Per fer-la, necessitaràs un pot de vidre i uns quants flocs de civada.

Imatge d'un vídeo de tik tok on una dona sosté un pot amb cinta de carrosser i arròs dins
És un truc senzill i econòmic | Tik Tok: La Bruja Aburrida

Col·loca el pot obert i amb l'apertura mirant el sostre a terra. Després, embolica per fora el pot amb cinta de carrosser, perquè els peixets de plata es puguin agafar i pujar.

A l'interior del pot, col·loca els flocs de civada, ja que aquest és un dels aliments favorits dels peixets de plata. Quan entrin al pot, no en podran sortir, ja que relliscaran pel vidre de l'interior.

Altres remeis casolans que pots posar en pràctica

Tanmateix, també són diversos els remeis casolans que t'ajudaran a oblidar-te d'aquests insectes, ja que aconsegueixen foragitar-los de casa teva.

Encenalls de cedre

En primer lloc, destaquen els encenalls i fulles de cedre, productes que pots repartir per casa teva, sobretot en llocs on hagis vist aquests insectes, ja que els peixets de plata els odien.

Canyella

La canyella també és un bon repel·lent contra aquests insectes. Empolvora una mica en aquells llocs on els hagis vist o guarda diferents branques repartides pels racons de casa teva.

Lavanda

Aquest repel·lent natural també és fàcil de fer servir. Aplica unes gotes d'oli essencial a les zones on solen aparèixer i ajudaràs a espantar-los. També pots fer servir olis de llimona o taronja, dissolent-los en aigua, i polvoritzant-los al terra del bany.