Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una oficina amb el logotip d'Hisenda, una dona amb gest de sorpresa i al cercle, uns bitllets d'euro

Hisenda trenca el silenci i revela quins contribuents tenen més vigilats que mai

L'Agència Tributària recorda la importància de fer bé la declaració de la renda si no vols acabar sancionat

Immersos com estem a la Campanya de la declaració de la Renda, des d'Hisenda han volgut recordar alguns punts clau. En concret, els relacionats amb els contribuents que estan al punt de mira.

L'Agència Tributària se centra en un perfil específic per assegurar-se que compleixen les obligacions fiscals. Aquests contribuents han d'estar atents i incloure de forma correcta els guanys i les pèrdues patrimonials en la declaració sense errors.

Aquests són els contribuents més vigilats per Hisenda

Hisenda està pendent de tots els contribuents aquesta època de l'any. Tot i això, hi ha un tipus de perfil en què ha posat encara més la seva atenció. Són aquells propietaris que reben ingressos per llogar els seus habitatges.

Per no cometre errors, aquests propietaris han de declarar tots els ingressos aconseguits pel lloguer dels seus habitatges. Entre ells, en destaquen alguns com el pagament d'impostos sobre la renda i l'IVA, en cas que correspongui.

L'Agència Tributària també es fixa en els actius digitals

Un altre perfil que està cridant l'atenció d'Hisenda és relacionat amb les criptomonedes. L'Agència Tributària, en aquesta campanya, posa el focus en les transaccions que s'hagin fet amb aquest tipus d'actius digitals.

Per tant, els compradors i venedors de criptomonedes han de saber que les seves operacions estan subjectes a impostos. De nou, és vital incloure els guanys o pèrdues a la declaració de la Renda.

Des del mateix mes de gener, de fet, l'organisme pot accedir a totes les operacions amb criptomonedes que es van dur a terme el 2023. Ho fan a través de les noves declaracions informatives que estan obligats a presentar els intermediaris.

Els jugadors que obtenen ingressos per Internet, també al punt de mira

Hisenda tampoc s'oblida dels jugadors que aconsegueixen ingressos a les plataformes de joc via online. En aquest cas, no importa si són jugadors professionals o ocasionals.

Tots ells han d'incloure a la seva declaració de la Renda els guanys o pèrdues patrimonials que hagin obtingut. La casella 282, per exemple, està dedicada a les apostes esportives. La 290, per part seva, a altres jocs d'atzar i casino.