Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Un matrimoni de gent gran revisa un paper, i en el cercle, el logotip d'Hisenda

Si encara no has presentat la Renda, l'Agència Tributària té una cosa a dir-te

Els contribuents ja poden demanar cita per fer la seva declaració de la Renda per telèfon, si ho prefereixen

Els contribuents que hagin de fer la declaració de la Renda i que vulguin fer-ho via telefònica ja poden sol·licitar cita a l'Agència Tributària des del 29 d'abril passat. Tot i això, l'organisme no començarà a oferir assistència fins al pròxim 7 de maig.

A partir d'aquest dia, Hisenda comença el programa “El truquem”, un pla que durarà fins a l'1 de juliol, data del final de la campanya de l'IRPF. L'any 2023, van ser 1.070.000 les declaracions que es van presentar a través d'aquest servei personalitzat.

La principal novetat per a la declaració de la Renda aquest 2024

D'altra banda, des de l'Agència Tributària també presenten una novetat per a aquesta campanya. L'organisme ha seleccionat 500 municipis de menys de 3.000 habitants i sense oficines per prestar un nou servei de vídeo assistència.

Aquest servei ho oferiran funcionaris d'Hisenda. A través d'aquest, confeccionaran i presentaran la declaració de la Renda dels majors de 65 anys sense que aquests hagin d'anar de manera presencial a les oficines d'una altra localitat.

En aquest cas, els interessats poden demanar cita per sol·licitar aquest servei des del 29 d'abril.

Hisenda actualitza la Seu Electrònica per a gent gran

L'Agència Tributària, per altra banda, ha actualitzat a la Seu Electrònica l'apartat orientat a la gent gran. Hi ofereix un fullet amb els serveis d'ajuda, un altre d'informació i un manual ampli amb la normativa d'IRPF.

En qualsevol cas, per sol·licitar cita davant d'Hisenda, el servei estarà disponible fins al pròxim 28 de juny. A més, es pot fer a través de la web o als següents telèfons:

  • 91 535 73 26
  • 901 12 12 24
  • 91 553 00 71
  • 901 22 33 44

L'Agència Tributària recorda altres dates clau

Per part seva, Hisenda també ha volgut recordar que la resta dels contribuents podran sol·licitar cita des del 29 de maig fins al 28 de juny. Això si voleu confeccionar la vostra declaració de la Renda de forma presencial a partir del 3 de juny.

Calendari de la declaració de la Renda el 2024

DATATIPUS DE PRESENTACIÓ
3 d'abril – 1 de juliolInternet
7 de maig - 1 de juliolTelèfon (es pot demanar cita del 29 d'abril al 28 de juny)
3 de juny - 1 de juliolPresencial (es pot demanar cita del 29 de maig al 28 de juny)

Així mateix, l'Agència Tributària incideix que el pròxim 1 de juliol serà la data límit per presentar el document. Tot i això, si el resultat surt a ingressar i es domicilia el pagament, la declaració només es podrà presentar fins al 26 de juny.