Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses persones passejant per un passeig marítim menjant gelat amb la platja plena de fons, a més d'una imatge en primer pla de Jorge Rey, amb diverses emoticones de tempestes i un termòmetre amb un sol

Parlen les 'cabanyoles': Jorge Rey avisa del que passarà a l'estiu a Espanya

Jorge Rey revela el que passarà a l'estiu, que és una cosa "que no es veia darrerament" al nostre país

Jorge Rey revela el que passarà a l'estiu a Espanya. "Podrem tornar a parlar d'una cosa que no es veia darrerament", assenyala el jove expert. A través de les 'cabanyoles' i de mètodes propis s'atreveix amb el pronòstic meteorològic per als pròxims mesos.

Recorda que, si escau, recorre a l'"observament de la naturalesa per predir el temps". En la predicció que realitza al seu canal de Youtube es pronuncia sobre "el fenomen de la Niña", que "condicionarà el temps" al nostre país.

Publicació de Jorge Rey a Instagram sobre l'estiu
Jorge Rey ha explicat en un dels seus vídeos el que pot passar aquest estiu | Instagram: @eltiempoconjr

Jorge Rey destaca que al maig "les tempestes no faltaran", podent intensificar-se a partir de mitjans de mes. En qualsevol cas, avança que serà un període de "muntanya russa, com les últimes setmanes".

En qüestió d'uns dies, abans d'assolir la segona quinzena de maig, “serà normal patir un descens tèrmic”. Tot i això, a partir d'aquí tornarà "la inestabilitat, sorprenent-nos una nova caiguda de les temperatures. Això sí, destaca que tindrem "un ambient més agradable" que resultarà especialment beneficiós perquè "el camp segueixi el seu ritme".

Jorge Rey incideix a les tempestes d'estiu

Jorge Rey també s'atreveix a pronosticar com serà el mes de juny. "Començarà amb uns dies tranquils, encara que no trigarà gaire a portar-nos tempestes", apunta.

Afegeix que "després de deixar enrere un maig que a finals tornarà a aportar una mica de calor, és a dir, d'energia per a les tempestes, aquestes es tornaran a reactivar". Sobretot per l'arribada d'aire fred en altura.

El jove burgalès incideix que "serà un mes que començarà a recordar-nos que l'estiu és molt a prop. Amb temperatures que pujaran d'una manera més clara", sobretot de cara a mitjans de juny, "després de les tempestes comentades".

Però Jorge Rey s'atura en el que passarà al començament d'estiu. "A finals de juny i principis de juliol hi haurà un gran canvi", anuncia. I és que "viurem l'últim cop de fred".

De fet, recorda un refrany que diu: "Aigua per Sant Joan, treu vi i no dona pa". Tot i això, la inestabilitat  més gran es preveu al nord.

Pronostica que “el mes més calorós pot ser agost”. En qualsevol cas té clar que aquest estiu es podrà parlar d'alguna cosa a què no estàvem tan acostumats en els darrers temps. "I són les tempestes d'estiu d'una manera més generalitzada", influències possiblement de La Niña.