El rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Felip demana demostrar una imatge «d'unitat» a Espanya

El monarca ha assegurat que «tenim l'oportunitat de fer millor les coses»

El Rei Felip VI ha apel·lat aquest divendres a Barcelona a donar una imatge d'unitat que proporcioni un entorn estable i beneficiós per a les empreses, generant així major riquesa i ocupació: «Tenim l'oportunitat de fer millor les coses. I de fer-les junts» ha afegit.

Així ho ha expressat en un discurs en català i castellà que ha presidit al costat del president del govern, Pedro Sánchez, durant el lliurament de premis de la Barcelona New Economy Week, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, sense que hagin acudit representants del Govern ni l'alcaldessa Ada Colau.

«Espanya s'ha llaurat merescudament una imatge internacional associada, també és veritat, a la competitivitat i a l'excel·lència productiva. Treballem junts per mantenir-la, per augmentar-la on sigui necessari; demostrem una imatge d'unitat que proporcioni un entorn estable i beneficiós per a les empreses, generant així si dubte major riquesa i ocupació», ha ressaltat.

En dirigir-se als premiats en innovació, ha assegurat: «Tenim l'oportunitat de fer millor les coses. I de fer-les junts», apuntant al fet que amb el seu talent i motivació, l'economia espanyola avançarà en el camí de la superació d'aquesta crisi. «Travessem una situació que sotmet a l'economia mundial a un grau elevat d'incertesa. Al nostre país, gràcies a la transformació del nostre teixit productiu durant els últims anys, comptem amb un sector empresarial sòlid i potent, amb una gran projecció internacional i molt capaç de fer front a situacions adverses», ha destacat el monarca.

Pedro Sánchez, que no ha intervingut, sinó que simplement ha estat present al costat del Rei a Barcelona. Cal recordar que Sánchez també ha convocat un Consell de Ministres Extraordinari per a abordar la situació a Madrid pel coronavirus, el qual, en principi, serà presidit per la vicepresidenta primera, Carmen Calvo.

Tancada l'estació Ciutadella-Vila Olímpica per la visita del Rei

L'estació Ciutadella-Vila Olímpica de la línia 4 del Metro de Barcelona romandrà tancada entre les 10 i les 10.30 hores i entre les 11.15 i les 11.45 hores per indicació dels Mossos d'Esquadra, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El tancament coincideix amb l'acte a l'Estació de França, amb la presència del rei Felip VI i el president del govern espanyolPedro Sánchez. Durant les franges en què l'estació romandrà tancada, els combois passaran sense aturar-s'hi.