Diverses aplicacions en la pantalla d'un telèfon mòbil

Si tens algun dels mòbils de la llista, et quedaràs sense Whatsapp en 3 mesos

L'any vinent 2021, l'aplicació de missatgeria deixarà de funcionar en sistemes operatius inferiors a 4.1 d'Android i a 9.0 de iOS

Amb el pas del temps, WhatsApp s'ha convertit en una aplicació imprescindible per a tothom. Qui té l'app al seu mòbil, l'obre com a mínim un cop al dia, tot i que la majoria de gent -més de 2 milions d'usuaris- ho fa moltíssimes vegades més. Els mateixos creadors són conscients del seu èxit, i és per això que de tant en tant renoven les seves funcions i apliquen nous avenços per millorar-la.

No obstant això, també cal que elimini els seus serveis d'alguns dispositius. Amb el pas dels anys, alguns mòbils es queden obsolets i els sistemes operatius que tenen no són compatibles amb algunes actualitzacions de les aplicacions. És precisament per aquest motiu que l'app de missatgeria cada any deixa de prestar serveis a alguns terminals de diferents marques.

L'única opció per poder mantenir WhatsApp al teu telèfon és instal·lar una nova versió de sistema operatiu que sí sigui compatible amb ella. L'any vinent 2021, alguns mòbils de marques reconegudes, com Samsung o Apple, no podran executar aquesta aplicació. Tenint en compte això, WhatsApp recomana que, a partir del pròxim any, els dispositius Android que vulguin instal·lar-la hauran de tenir una versió de sistema operatiu superior a 4.1 i els de iOS una versió superior a 9.0.

Encara que en la majoria deixarà de funcionar, en alguns mòbils encara estarà operativa, però presentant diversos errors en el sistema de funcionament de l'aplicació. Són molts els usuaris que han llançat crítiques contra l'app en les xarxes socials, perquè consideren que les mesures són restrictives, tenint en compte que majoritàriament hauran de comprar un nou dispositiu per poder seguir gaudint de WhatsApp.

Aquests són els telèfons mòbils en els quals no funcionarà Whatsapp l'any 2021

  • iPhone 4s
  • iPhone 5
  • iPhone 5c
  • iPhone 5s
  • Motorola Droid Razr
  • LG Optimus Black
  • Samsung Galaxy S2
  • HTC Desir

Noves funcions com la Multicompta: fins a 4 dispositius

Aquesta és una de les funcions més demandades pels usuaris. Telegram ja permet utilitzar la seva aplicació en diferents dispositius, cosa que sembla que WhatsApp vol copiar.

Per això, WhatsApp està treballant en la multicompta de fins a 4 dispositius, cosa que farà que es pugui utilitzar aquesta aplicació de missatgeria en diversos dispositius alhora, tal com ho fa Telegram amb el seu propi suport multicompta. Això sí: tot indica que WhatsApp recomanarà fer servir la mateixa connexió WiFi a cadascun dels dispositius usats.